Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ετοιμάζονται να ανάψουν το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Ταξιάρχη

Γιορτή με μουσική και κεράσματα για επισκέπτες κάθε ηλικίας

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Μπορεί να μπήκαμε μόλις χθες στον Νοέμβριο και ο καιρός να θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, όμως στον Ταξιάρχη άρχισαν ήδη οι ετοιμασίες για το άναμμα του πρώτου Χριστουγεννιάτικου δέντρου της χώρας μας.

Πρόκειται για μια συνήθεια που την έχει αγκαλιάσει τόσο η τοπική κοινότητα, όσο και χιλιάδες επισκέπτες.  

Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη και ελατοπαραγωγός κ. Γιάννης Ξάκης: «έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να ανάβουμε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Τα Χριστούγεννα ξεκινάνε από τον Ταξιάρχη και εδώ τους περιμένουμε όλους στις 7 Νοεμβρίου μετά τον πανηγυρικό εσπερινό των Αρχαγγέλων στις 7:30μ.μ. Επιλέξαμε αυτή τη μέρα γιατί έχουμε πολιούχο τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Οπότε κάνουμε το άναμμα στην παραμονή της γιορτής. Είναι μια εκδήλωση που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε χρονιά! Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έρχονται στον τόπο μας για να δουν το εντυπωσιακό δέντρο και να χαρούν μαζί μας. Έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχουν κεράσματα για τον κόσμο όπως κρασί, λουκουμάδες και χαλβάς, και θα υπάρχουν αναψυκτικά και χυμοί για τα παιδάκια. Η φιλαρμονική του δήμου μας θα παίζει εορταστικά τραγούδια και θα χορέψουν και σύλλογοι. Και μετά ευελπιστούμε ότι οι παρευρισκόμενοι θα συνεχίσουν το γλέντι στα ταβερνάκια και στις καφετέριες του Ταξιάρχη. Αναμένουμε να έρθουν τουλάχιστον 1000 άτομα».

Όπως μας είπε ο κ. Ξάκης από σήμερα θα γίνει ο στολισμός και στόχος είναι οι προετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη οπότε και θα ανάψει το δέντρο που θα έχει ύψος 13-14 μέτρα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως για το άναμμα θα υπάρχει και απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ