Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία εξπρές απειλεί από αύριο - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει (ΧΑΡΤΕΣ)

kataigida-vroxes

Προειδοποίηση για ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας με κορύφωση των φαινομένων το Σάββατο

Επικίνδυνη κακοκαιρία απειλεί τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Η κακοκαιρία αναμένεται μάλιστα να επηρεάσει όλη τη χώρα, με τα πιο έντονα φαινόμενα να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

«Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα», σημειώνει.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι δεν θα βρέχει σε όλες τις περιοχές με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα, η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.


Δείτε χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (στα μωβ και τα κόκκινα χρώματα θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις)


kairos-1kairos-2kairos-3kairos-4Η εξέλιξη του καιρού 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, βρίσκεται προ των πυλών απότομη επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. Όχι ότι θα πέσει η θερμοκρασία δραματικά με ισχυρές καταιγίδες, αλλά θα έρθει σε πιο... φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα πέσει και αρκετό νερό. Η πιο δύσκολη ημέρα προβλέπεται να είναι το Σάββατο, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε όλη τη χώρα. 

Η κακοκαιρία «Π», όπως την ονομάζουν, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η Δυτική, η Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς περιγράφοντας τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π».

Άλλωστε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο Πέμπτη (2/11) η ΕΜΥ, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο «Live News», Τόνισε ακόμη ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων.

Την Πέμπτη (2/11) αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο – καιρός που μοιάζει με το γράμμα Π – και βέβαια νοτιάδες.

Το σοβαρό καιρικό σύστημα με πολλές καταιγίδες και αρκετό νερό αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά, θα επηρεάσει μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου σχεδόν όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη. Θα πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η αλλαγή του καιρού θα έχει διάρκεια μιας ημέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους