Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλία: Απαλλάσσονται οι πληγέντες από τη συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζονται τα 100 ευρώ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία οι πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλία, απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων, εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

Ειδικότερα, η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων, μέσω ειδικής και κατάλληλης παραμετροποίησης του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και των συστημάτων του ΕΟΠΥΥ.

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζονται τα 100 ευρώ, ενώ οι δαπάνες που αφορούν στην εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων παροχών των δικαιούχων πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» θα υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ διακριτά, ώστε η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή των δικαιούχων, να αναζητηθεί κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αποσκοπεί στην άμεση και αποτελεσματική κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των συμπολιτών μας που επλήγησαν, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση στέκεται σταθερά στο πλευρό των πληγέντων.

Πηγή: kathimerini

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»
Χόρεψε το «σαν απόκληρος γυρίζω» σε στίχους και μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη και χειροκροτήθηκε από Έλληνες ομογενείς - Έγινε viral το βίντεο
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»