Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντισημιτικά συνθήματα και σβάστικα σε σπίτι Ισραηλίτη στον Βόλο (ΦΩΤΟ)

Πιο συγκεκριμένα, στο σπίτι του, στον εξωτερικό τοίχο του, σχεδίασαν σβάστικα, γράφοντας μάλιστα: «οι Εβραίοι είναι ίδιοι με τους Ναζί»

Εκδηλώσεις αντισημιτισμού καταγράφονται ολοένα και περισσότερο τελευταίο διάστημα ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις Ισραηλινών, άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρό τους Ισραηλίτη που διαμένει στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, στο σπίτι του, στον εξωτερικό τοίχο του, σχεδίασαν σβάστικα, γράφοντας μάλιστα: «οι Εβραίοι είναι ίδιοι με τους Ναζί».

«Ζούμε μια απόλυτη παράνοια και πλέον αισθανόμαστε φόβο» δήλωσε στο protothema.gr πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον του Ισραηλίτη που έγινε στόχος αντισημιτών. Το θύμα της επίθεσης υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

svastika-volos-eswterikh

Σημειώνεται ότι επεισόδια με τα οποία στοχοποιούνται εβραϊκές κοινότητες έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο μήνα σε πολλές χώρες της Δύσης.

Στην Αυστρία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης, ενώ οι τοίχοι καλύφθηκαν από αντισημιτικά σύμβολα. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, τα αντισημιτικά περιστατικά στην Αυστρία αυξήθηκαν κατά 300% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μεγάλη αύξηση έχει αναφερθεί και σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, 240% περισσότερα περιστατικά στη Γερμανία και 320% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 850 αντισημιτικές ενέργειες σε όλη τη χώρα μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν