Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος εποχής για το Facebook: Επίσημα συνδρομητικό - Πόσο κοστίζει (ΦΩΤΟ)

Τι αλλάζει για τους χρήστες

Μετά τον ντόρο που έγινε πριν λίγες μέρες με την προαναγγελία της είδησης πως θα υπάρχουν χρεώσεις στην εφαρμογή του Facebook, τις τελευταίες ώρες χρήστες του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και στην Ελλάδα έλαβαν μήνυμα από την εταιρία που τους ενημερώνει ότι αν θέλουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις θα πρέπει να πληρώσουν 12,99 ευρώ μηνιαίως.

Συγκεκριμένα οι ενημερώσεις που θα λάβουν για την συνδρομή είναι αυτές που ακολουθούν:

Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φτάσει σε όλους τους χρήστες. Οι τελευταίοι θα πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά τι επιθυμούν ώστε να μην υποστούν χρεώσεις αν δεν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρεται το Bloomberg η επιβολή συνδρομής από τη Meta αποτελεί αντίδραση στις αυξανόμενες ρυθμίσεις για τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων των χρηστών στην Ευρώπη.

Η Meta εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτές τις χρεώσεις αναφέρει πως με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τον Ιούλιο, οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια εναλλακτική υπηρεσία σε όσους δεν θέλουν να συλλέγονται τα στοιχεία τους και να πωλούνται σε διαφημιστές, «έναντι κατάλληλης αμοιβής, αν αυτό είναι απαραίτητο».

Να σημειωθεί πως η Meta θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν διαφημίσεις στις παραπάνω αγορές, δίχως πρόσθετη χρέωση. Όσο για τη  συνδρομή; Θα καλύπτει αρχικά όλους τους λογαριασμούς κάθε χρήστη, ωστόσο από τον Μάρτιο η Meta θα χρεώνει επιπλέον 6 ευρώ τον μήνα στο διαδίκτυο και 8 ευρώ τον μήνα στα κινητά για κάθε επιπλέον λογαριασμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη