Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χανιά: Θρήνος για τους δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους - «Ήταν δεμένοι στο κάθισμά τους»

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε

Νεκροί και δεμένοι στα καθίσματα του μονοκινητήριου αεροσκάφους το οποίο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, στην Κρήτη, εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/11), μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης, σύμφωνα με το protothema.gr

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό. Έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» είπε ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Δείτε το μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν την πτώση:
 

Ειδικότερα, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας 61χρονος και ένας 66χρονος.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα του Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Όταν έφθασε στο Μάλεμε ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά υπό αδιευκρίνιστη αιτία κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ