Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάλυμνος: Ακινητοποιήθηκε ιστιοφόρο με μετανάστες μετά από βολές Λιμενικού

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έκανε σήμα στο ιστιοφόρο για να σταματήσει, ωστόσο ο χειριστής του έκανε επικίνδυνους ελιγμούς

Στον εντοπισμό σιτιοφόρου σκάφους με 53 επιβαίνοντες που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος δύναμης FRONTEX.

Το περιπολικό του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ ο χειριστής του ιστιοφόρου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του Λιμενικού σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου.

Αμέσως μετά, οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν - όλοι καλά στην υγεία τους - αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, 24, 25 και 32 ετών, για παράβαση του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο”, του άρθρου 169 Π.Κ. “Απείθεια” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”.

Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέθανε ξαφνικά 44χρονη γυναίκα ενώ έκανε βόλτα - Κατέρρευσε μπροστά στο γιο της
Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε βγει βόλτα στην αγορά μαζί με το μικρότερο παιδί της – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
Πέθανε ξαφνικά 44χρονη γυναίκα ενώ έκανε βόλτα - Κατέρρευσε μπροστά στο γιο της
Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Πόσο κοστίζει το ταξίδι με ΙΧ, διόδια και βενζίνες (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Έρευνα από το Pricefox σχετικά με το πόσο κοστίζουν διόδια και βενζίνη – Το κόστος για διάφορες περιοχές της χώρας
Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Πόσο κοστίζει το ταξίδι με ΙΧ, διόδια και βενζίνες (ΠΙΝΑΚΑΣ)