Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ψυχρό «μέτωπο» με βροχές, χιόνια και 10 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Τα χαρακτηριστικά του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε προ ολίγου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενημερώνοντας το κοινό για σημαντική αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ: «Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Άλλωστε, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ένα ψυχρό μέτωπο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά και πολύ γρήγορα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει περάσει από τα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα δώσει τοπικές βροχές εκεί και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες. Θα δώσει και χιόνια στα βουνά της βόρειας χώρας. Μόλις περάσει οι άνεμοι πλέον θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που θα είναι και τοπικά θυελλώδεις αρχικά στο Ιόνιο και πιθανόν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια. Το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα κεντρικά ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) όμως θα είναι μια κρύα ημέρα. Η πιο κρύα ημέρα του φθινοπώρου. Τοπικές στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, όχι όμως στα σημερινά επίπεδα.

Για «κακοκαιρία εξπρές» το Σαββατοκύριακο με κρύο, καταιγίδες και χιόνια κατά τόπους μιλάει και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πολλοί θα αναγκαστούν να ανοίξουν την θέρμανση. Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)
Η ερώτηση για την κίνηση της Αθήνας, το κοινό και η απόφαση του παίκτη που άφησε τον Αρναούτογλου με το στόμα ανοιχτό
Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)