Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αθήνα - Πορεία Πολυτεχνείου: Αιματοβαμμένη ελληνική σημαία στην πρεσβεία ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Ήδη, σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Στο μεταξύ, απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν κλείσει κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας.

H Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας. Αφετηρία της πορείας το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

poreia-poly-2__1_poreia-poly-2__3_poreia-poly-2__2_poly-3__1_poly-3__2_

 

polytexneio-poreia__5_polytexneio-poreia__4_polytexneio-poreia__3_polytexneio-poreia__2_polytexneio-poreia__1_poly-foithtes-poreia-arthroupolytexneio-poreia__8_

Η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φοιτητές που συνοδεύουν την ιστορική σημαία, έφτασαν μπροστά από το Πολυτεχνείο και άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

pore-shmaia-es__5_pore-shmaia-es__4_pore-shmaia-es__1_pore-shmaia-es__7_pore-shmaia-es__2_pore-shmaia-es__6_


Με σημαίες της Παλαιστίνης οι φοιτητές στην πορεία

Με σημαίες της Παλαιστίνης, υψωμένες γροθιές και πανό συμμετέχουν οι φοιτητές στην πορεία-προσυγκέντρωση της μεγάλης πορείας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 

polyt-palestine__2_polyt-palestine__3_polyt-palestine__4_polyt-palepolyt-pale__5_polytexneio-palestine__1_polytexneio-palestine__2_polytexneio-palestine__3_polytexneio-palestine__4_polytexneio-palestine__5_


Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο ξενοδοχείου στη Σταδίου

Μια ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο στην οδό Σταδίου και πέταξε μπογιές στην είσοδο ενός ξενοδοχείου, προκαλώντας ζημιές στη τζαμαρία.
 

stadiou-poreia-ksenodoxeio-_2_stadiou-poreia-ksenodoxeio-_3_stadiou-poreia-ksenodoxeio-_1_

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ