Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Ελλάδα το ακριβότερο AirBnB στη θάλασσα στην Ευρώπη - Πόσο κοστίζει (ΦΩΤΟ)

Η Κρήτη κρατάει τα ηνία

Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης βρίσκεται, σύμφωνα με νέα έρευνα του FloridaPanhandle, η ακριβότερη επιλογή στην Ευρώπη για ενοικίαση παραθαλάσσιας κατοικίας μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Η εν λόγω έρευνα έχει εντοπίσει τις 10 πιο ακριβές παραθαλάσσιες κατοικίες στον κόσμο που προσφέρονται για ενοικίαση και η Ελλάδα φαίνεται πως ξεχωρίζει και σε αυτήν την περίπτωση.

Το Mansion Villa @ Daios Cove

Η ακριβότερη παραθαλάσσια ενοικίαση στην Ευρώπη είναι το Mansion Villa στο Daios Cove, μια πολυτελής κατοικία τριών υπνοδωματίων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Στο συγκεκριμένο κατάλυμα, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν είτε στην εσωτερική είτε στην εξωτερική πισίνα υπερχείλισης, με θέα στον κόλπο Μιραμπέλου, και η διανυκτέρευση κοστίζει 15.671 ευρώ.

Tα ενοίκια αντίστοιχων καταλυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Tα δύο ακριβότερα καταλύματα σε όλον τον κόσμο βρίσκονται το ένα στο ιδιωτικό νησί Middle Cay, στις Μπαχάμες, και το δεύτερο στο αρχοντικό Casa del Oso, στην ιδιωτική χερσόνησο Punta Mita, στο Ναγιαρίτ του Μεξικού. Το κόστος διαμονής και για τις δύο επιλογές ανέρχεται στα 16.570 ευρώ.

Η μέση τιμή ενοικίασης μιας κατοικίας για διακοπές, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχεται στα 126,13 ευρώ, αλλά σαφώς οι χώροι που συνδυάζουν και την εντυπωσιακή θέα είναι... αρκετά πιο ακριβοί.

Μια βραδιά στο αντίστοιχο παραθαλάσσιο κατάλυμα στις ΗΠΑ, δηλαδή στο ακριβότερο, κοστίζει 16.570 ευρώ δολάρια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το πιο ακριβό θέρετρο, που βρίσκεται κοντά στην παραλία, κοστίζει 5.020 ευρώ τη βραδιά και βρίσκεται στο Έσεξ, συγκεκριμένα στο νησί Osea, και φέρει το όνομα Captain’s House.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν μόνο τα ακίνητα που βρίσκονται πολύ κοντά σε παραλία (συμπεριλαμβανομένων των παραποτάμιων ή παραλίμνιων καταλυμάτων για τις χώρες που δεν έχουν θάλασσα) και ότι έχουν αφαιρεθεί οι ακριβότερες κατοικίες που έχουν μεγαλύτερη απόσταση από το ζητούμενο των διακοπών για πολλούς, δηλαδή το νερό.

Πηγή: Iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη