Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εύβοια: Εντοπίστηκε ακόμα ένας ανθρώπινος σκελετός στη διάρκεια εργασιών

Ο σκελετός βρέθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας, κατά τις εργασίες του δικτύου αστικών λυμάτων, σε μικρή απόσταση από αυτή που πρόσφατα είχαν εντοπιστεί άλλοι πέντε

Αντιμέτωπα με άλλο ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν την Παρασκευή τα συνεργεία εκσκαφέων στην Εύβοια, όταν κατά τη διάρκεια των έργων έπεσαν πάνω σε έναν ανθρώπινο σκελετό θαμμένο κάτω από το τσιμέντο.

Συγκεκριμένα, ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας, κατά τις εργασίες του δικτύου αστικών λυμάτων, σε μικρή απόσταση από αυτή που πρόσφατα είχαν εντοπιστεί άλλοι πέντε.

Σύμφωνα με το evima, το γεγονός ότι οι σκελετοί βρέθηκαν ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο, όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε μιλώντας στο evima.gr ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο δίχως να υπάρχουν ίχνη ταφής τους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το σε ποιους ανήκουν.

Ο ίδιος εκτιμά πως πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, αφού μετά στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Το πιθανότερο σενάριο, βάσει του βάθους στο οποίο βρέθηκαν, είναι πως σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή πριν την επανάσταση του 1821.

Πηγή: evima

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ