Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπ. Εργασίας: Συστάσεις προς εργοδότες για μέτρα προστασίας λόγω κακοκαιρίας

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery

 Την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, εφιστά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Συγκεκριμένα, ζητείται να προβούν, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, στις απαραίτητες, κατά περίπτωση, ενέργειες, όπως ενδεικτικά αποφυγή ή ασφαλή διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

 Σε κάθε δε περίπτωση -αναφέρεται- οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του ν.5053/23.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι