Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δικηγόρος γίνεται... ντελιβεράς: Παραδίδει πίτσα, φορώντας κουστούμι (VIDEO)

Για «άστοχη δήλωση» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, σπεύδοντας να ζητήσει συγγνώμη.

Viral έγινε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με έναν δικηγόρο που έγινε ντελιβεράς για να σατυρίσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου. Ο εικονιζόμενος δικηγόρος παραδίδει τη πίτσα, φορώντας το κουστούμι του ωστόσο απολογείται για την καθυστέρηση καθώς προηγουμένως είχε δικαστήριο. Προς απογοήτευση του μέσα στο κουτί της πίτσας, είχε βάλει την δικογραφία.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 
Σφοδρές οι αντιδράσεις από τη δήλωση Τσακλόγλου «γιατί ο δικηγόρος δεν γίνεται ντελιβεράς» – Ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις έπειτα από τη δήλωση Τσακλόγλου όπως μεταξύ άλλων ρώτησε «γιατί ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Μέσα στην ίδια μέρα ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη κάνοντας λόγο για «άστοχη δήλωση».

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» ανάφερε μεταξύ άλλων σε σχετική του ανάρτηση .

Αντιδράσεις για τη δήλωση

Από τη δική του πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο- γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε συγγνώμη γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις».

Για αλαζονεία και έπαρση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Η αλαζονεία και η έπαρση κοντεύουν να γίνουν δεύτερη φύση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας« αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που «ανεβοκατεβάζει» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η Κυβέρνηση έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης. Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν» τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα της δήλωσης από το δελτίο ειδήσεων του ANT1:

 

Ε. Τσακαλώτος: Η ΝΔ ακολουθεί τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει

Μεταξύ άλλων και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση Τσακλόγλου κάνοντας λόγο σε «πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που ωθεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς», σε ένα μη βιώσιμο μοντέλο αλλά και με αιχμές κατά της κυβέρνησης για το brain drain.

Κλείνοντας ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως «Η ΝΔ ακολουθεί για άλλη μια φορά τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Ευκλείδη Τσακαώτου:

Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου μας είπε χθες ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε που ο μισθός ενός δικηγόρου είναι 700 ευρώ, καθώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγοράς, και ας αφήσουμε την αγορά να δουλέψει ελεύθερα. Στο κάτω-κάτω αν θέλει περισσότερα χρήματα ο δικηγόρος ας πάει να δουλέψει ντελιβεράς που παίρνει παραπάνω (καθώς έχουμε υπερπροσφορά δικηγόρων και έλλειψη ντελιβεράδων).

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό;

Ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που ωθεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς;

Ότι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων;

Ότι η ανεξέλεγκτη αγορά μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα;

Ότι μάλλον δεν είναι καλή στρατηγική αν θέλεις να επιστρέψουν οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό;

Ότι δεν είναι καλή στρατηγική ούτε για να μείνουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που είναι ακόμη εδώ;

Και τελοσπάντων ας μας εξηγήσουν τελικά τι ισχύει; Όταν αυξάνει ο εργαζόμενος τις δεξιότητές του έχει ελπίδα να δει καλύτερη μέρα ή να μην το προσπαθήσει καν; Γιατί τέτοια αγάπη στην αριστεία έχουμε να δούμε από τότε που ο κ. Κοντολέων έγινε διοικητής της ΕΥΠ χωρίς το ανάλογο πτυχίο.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα από τα τελευταία 30 χρόνια, και να μην παρακολουθεί καμία από τις διεθνείς τάσεις αναφορικά με το αναπτυξιακό μοντέλο και το ρόλο του κράτους σε αυτό. Ακολουθεί για άλλη μια φορά τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:
 
 
Πηγή: dikastiko, ertnews
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους
Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε o φίλος του και τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Περικλή Τσιάπανο
Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους