Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα

Σε 47 προληπτικές προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή στο κέντρο Αθήνας

Ξεκίνησε η απογευματινή πορεία για την συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα αυξημένα ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 47 προληπτικές προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας το πρωί, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή ωστόσο, δεν έλειψαν οι ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια μετά το τέλος της πορείας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα, εκδοτήρια και κάμερες.

Ομόνοια

Επί ποδός βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας ενώ πραγματοποιούνται και προληπτικοί έλεγχοι. Παράλληλα από νωρίς πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ καθώς και drones, που δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα σε ετοιμότητα είναι και τα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, οι «Αίαντες», ενώ αυξημένη θα είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τα Εξάρχεια.

Επίσης, η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες.

Από το πρωί πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις για την τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών, εκπαιδευτικών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς πάλι στα Προπύλαια.

Οι αστυνομικοί φραγμοί και οι περιπολίες καθορίζονται ανάλογα με τα δρομολόγια των συγκεντρώσεων - πορειών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ