Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τροχαίο με φωτιά σε ΙΧ στη σήραγγα στα Τέμπη - Εντυπωσιακή άσκηση (VIDEO)

Άσκηση απεγκλωβισμού στη σήραγγα των Τεμπών

Άσκηση για την προετοιμασία πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος πραγματοποιήθηκε στην μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων, Τ2 των Τεμπών.

Το ηχητικό μήνυμα μέσα στην σήραγγα Τ2 των Τεμπών προειδοποιεί τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα, καθώς έχει σημειωθεί ατύχημα και οι επιβάτες των αυτοκινήτων τα εγκαταλείπουν.

Στο ένα όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στον κινητήρα και οι πυκνοί καπνοί εμποδίζουν την ορατότητα και κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Οι πεζοί απομακρύνονται από τους διασυνδετήριους κλάδους προς ασφαλές σημείο ενώ οι αεροτουρμπίνες των σηράγγων τίθενται σε λειτουργία. Λίγο πιο μακριά άλλο ένα όχημα εκτρέπεται και ο οδηγός του εγκλωβίζεται.

Άντρες της πυροσβεστικής με ειδικό εξοπλισμό κόβουν τις λαμαρίνες και απεγκλωβίζουν τον τραυματισμένο οδηγό.

Διασώστες του ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνουν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Όλα τα παραπάνω αποτελούν το σενάριο άσκησης ευρείας κλίμακας στην σήραγγα Τ2 των Τεμπών, την μεγαλύτερη των Βαλκανίων από την διαχειρίστρια εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Σκοπός της άσκησης ήταν η προετοιμασία του προσωπικού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση ατυχημάτων μέσα στην σήραγγα.

Παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις σήραγγες των Τεμπών με την συμμετοχή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της ελληνικής αστυνομίας για την αποτελεσματική μεταξύ τους επικοινωνία και την επαλήθευση της σωστής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας των σηράγγων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας