Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός από Θεσσαλονίκη - Ελεύθεροι και οι 424

Νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν χούλιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη. Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ο νοσηλευόμενος «παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση». Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος θα μπει στο χειρουργείο και το πρωί του Σαββάτου για να γίνει ξανά καθαρισμός στο τραύμα, ενώ νεότερα για την κατάσταση της υγείας του αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Mega, στο πλευρό του αστυνομικού από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και οι συγγενείς του, ενώ όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου το πρωί στην ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερά κρίσιμη. Όπως ενημέρωσε επίσης και οι 424 που προσήχθησαν για τα επεισόδια στου Ρέντη στην διεύθυνση Αλλοδαπών αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας

DNA, αποτυπώματα , καταθέσεις, ανάλυση οπτικού υλικού. Μέσω αυτών των παραγόντων η ΕΛΑΣ επιχειρεί να συλλέξει εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη ή στους δράστες της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού της ΥΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε σε ευθεία βολή, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη από χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τους 424 προσαχθέντες, για τυχόν κατάλοιπα στα χέρια τους, από τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας. Όλοι - και οι 424 που κρατούνταν στο Αλλοδαπών- αφέθηκαν ελεύθεροι σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα την εν λόγω διαδικασίας η οποία θα ολοκληρωθεί στη διευθυντή εγκληματολογικών ερευνών, είναι κάτι το οποίο θα πάρει αρκετό χρόνο. Έτσι, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «χτίσουν» έναν πρώτο κύκλο υπόπτων, κάτι το οποίο ήδη έχουν κάνει, έτσι ώστε να διευκολύνουν αλλά και να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Αρκετοί από τους προσαχθέντες, οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στα κατασχεθέντα ευρήματα που επίσης έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πρόκειται μεταξύ άλλων για αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσα στον χώρο του γηπέδου με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι άτομα που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, εκτοξεύοντας όχι μόνο μία αλλά τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, στη συνέχεια επέστρεψαν εντός του γηπέδου. Μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδες και φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά τα επεισόδια, ερευνώνται εξονυχιστικά στη ΔΕΕ.

Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην εξέταση υπολειμμάτων από καμένα ρούχα. Και αυτό γιατί, ίσως, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, τα άτομα στα οποία ανήκαν, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν ίχνη και ακολουθήσει η ταυτοποίησή τους, τους έβαλαν φωτιά, χωρίς όμως να προλάβουν να τα καταστρέψουν ολοσχερώς.

Πάντως, αναφέρεται πως οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο γύρω από τα άτομα τα οποία προσήχθησαν και τον πρώτο κύκλο υπόπτων που έχει δημιουργηθεί, αλλά επεκτείνονται καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ήταν τελικά ανάμεσα στους προσαχθέντες.

 

Ηχητικό ντοκουμέντο: «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!»

Το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr αποτυπώνει τις αγωνιώδεις στιγμές δευτερόλεπτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι αγωνιώδεις φωνές των συναδέλφων του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού να επικοινωνούν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το κέντρο ρωτά αν έχει γίνει το τουρνικέ στον τραυματισμένο 31χρονο, δηλαδή οι προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία. «Έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χάσει πολύ αίμα, γι' αυτό να συντομεύει ο σταθμός».

Ο διαβιβαστής του κέντρου, επίσης, δίνει εντολή να μη βγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβουν εντολή. «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;» αναφέρει το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκεί παρεμβαίνει συνάδελφος του αστυνομικού που βρίσκεται στου Ρέντη: «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!», φωνάζει με σπασμένη φωνή. «Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το κέντρο για το ασθενοφόρο. «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ...», ουρλιάζει, κλαίγοντας σχεδόν, ο αστυνομικός.

Ακούστε το συγκλονιστικό ηχητικό:

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και στο...
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο
Τι συζήτησε αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την μετεγκατάσταση της Έκθεσης με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και μέλη της διοίκησης του δήμου
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο