Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρέντη: «Άδικο να χαθεί το παιδί μου» - Συγκλονίζει ο πατέρας του αστυνομικού

Ζήτησε από το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσουν στη ζωή

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη φωτοβολίδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 18χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως ήταν εκείνος που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Την ίδια στιγμή οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, ένα άτομο που παραμένει άγνωστο, κατά του οποίου ωστόσο έχει ασκηθεί δίωξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομο ηλικίας 35 έως 40 ετών και φέρεται να είναι επικεφαλής της ομάδας που προκάλεσε την επίθεση.

«Πρέπει να ταυτοποιηθούν όλα τα άτομα της ομάδας που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του 18χρονου, επιβεβαιώνεται ότι μία ομάδα εξήλθε από το γήπεδο, εφοδιάστηκε από άλλα άτομα εκτός γηπέδου αντικείμενα, τα οποία εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και ξαναμπήκαν στο γήπεδο», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

 

«Είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου»

Για τη μάχη που δίνουν οι γιατροί για να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός. «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή, παρότι δεν εφημέρευε, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον σώσουν. Το έχουν πάρει προσωπικά απέναντι στην τυφλή οπαδική βία. Πολλές φορές μας έχουν μεταφέρει στα νοσοκομεία νεκροί και τραυματίες από τυφλή οπαδική βία, πάντα ακούμε ότι θα πάρουν μέτρα και τελικά, ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, αυτά τα τσογλάνια επικρατούν και μολύνουν τον αθλητισμό», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακός συνομίλησε με τον πατέρα του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος του είπε πως «είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου, το παλικάρι μου» και ζήτησε από το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 18χρονου

Ο 18χρονος δράστης του σοβαρού τραυματισμού με φωτοβολίδα του αστυνομικού των ΜΑΤ ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τραυματίσει αστυνομικό κι αυτό ήταν η κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την εμπλοκή του 18χρονου στην επίθεση κατέδειξαν σε καταθέσεις τους τουλάχιστον άλλοι 4 – 5 χούλιγκαν που είχαν αντιληφθεί την δράση του ή είχαν ακούσει τις εκ των υστέρων αναφορές του. Ο 18χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Εγώ δεν γνώριζα πώς να την χρησιμοποιώ και το άτομο αυτό μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσω. Έριξα σε ευθεία βολή τη φωτοβολίδα, χτύπησε πρώτα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια καρφώθηκε στον μηρό του αστυνομικού. Εκείνος έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μετά επέστρεψα στο γήπεδο». Την έριξε ευθεία βολή, η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε.

«Εκείνο το βράδυ ήμουν μέσα στο γήπεδο. Βγήκαμε έξω μια ομάδα περίπου 100 ατόμων. Εκεί υπήρχε ένα πρόσωπο που φορούσε κουκούλα full face. Μας έδωσε φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα και μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς».

Δείτε το video:

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους
Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι δύο όμηροι λένε ότι ελπίζουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση τους, αλλά και την απελευθέρωση των άλλων...
Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους