Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Δένει» τους χούλιγκαν στα γήπεδα ως εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση

Τα βήματα που ακολουθούνται θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής»

Αποφασισμένη να κινηθεί θεσμικά αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που της παρέχει ο νόμος είναι η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Εκτός από την απόφαση όλοι οι αγώνες της Super League να διεξάγονται έως τις 12 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών ακολουθεί και μια άλλη οδό έτσι ώστε να αναζητηθεί η ύπαρξη τυχόν εγκληματικών οργανώσεων που με πρόσχημα τον αθλητισμό δρουν μέσα στον χώρο αυτό τελώντας αξιόποινες πράξεις. Τα βήματα που ακολουθούνται θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής».

Έτσι, μέσα σε αυτό το δίμηνο, θα επιδιωχθεί η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολλά περιστατικά που έχουν απασχολήσει τις αρχές όσοι κινούνται στον χώρο αυτό και τελούν πράξεις σαν αυτή που ζήσαμε στα τραγικά γεγονότα του Ρέντη δείχνουν να κινούνται ως μέλη εγκληματικής ή εγκληματικών οργανώσεων.

Για τον λόγο αυτό και αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη  και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Μάλιστα, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις».

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ