Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξάνθη: «Έκανε» τον μάρτυρα ο αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε 19χρονη

Ο αστυνομικός είχε μείνει στο σημείο του δυστυχήματος και προσποιούταν τον αυτόπτη μάρτυρα

Στραμμένα στον 34χρονο αστυνομικό που έχει συλληφθεί για την παράσυρση και την εγκατάλειψη της 19χρονης Αϊσέ, είναι πλέον τα βλέματα στην Ξάνθη. Ο 34χρονος έχει παραδεχτεί ότι παρέσυρε την 19χρονη με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα σε δρόμο του Παλαιού Ζυγού στην Ξάνθη, αλλά αρνείται ότι την εγκατέλειψε.

Μετά την ομολογία του ότι προκάλεσε τον τραυματισμό της άτυχης κοπέλας, σε βάρος του σχηματίστηκε αρχικά δικογραφία για πρόκληση τροχαίου με εγκατάλειψη θύματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση. Πλέον, σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη και για ανθρωποκτονία, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της Αϊσέ, ο αστυνομικός παρέμεινε στο σημείο μετά το τροχαίο, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά το... έπαιζε αυτόπτης μάρτυρας για να μην συλληφθεί.

Μετά από αντιφάσεις όμως, συνάδελφοί του κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με τον οδηγό που είχε χτυπήσει την κοπέλα.

Η νεαρή, που νοσηλεύοταν σε κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό. Υπέκυψε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου του 2023, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς της.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Αφότου η 19χρονη παρασύρθηκε από το όχημα, που οδηγούσε αστυνομικός, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της, το θύμα είχε μεταφερθεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ άμεσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Εκεί, οι γιατροί έδωσαν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τη 19χρονη, χωρίς τελικά να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, η οικογένεια της 19χρονης με δήλωση που κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος της καλούσε όποιον γνώριζε το παραμικρό για το δυστύχημα, να δώσει τα στοιχεία στις Αρχές, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.

Με πληροφορίες από thetoc

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες