Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια και κρύο σε 2 μέρες - Σε ποιες περιοχές

Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιόνια

Το επόμενο 24ωρο αναμένεται να κυλήσει με αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κάποιες βροχές στο βόρειο Ιόνιο στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά, ωστόσο από Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού με δυνατές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Αύριο Πέμπτη αναλυτικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση από το Σάκη Αρναούτογλου, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ. Πιο ενισχυμένοι θα είναι στο βορειοανατολικό Αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς και στην βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά διαστήματα πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, πιο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά όπου ίσως φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το βράδυ. Από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες προς το ξημέρωμα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές στη χώρα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες με ισχυρό βοριά που θα επηρεάσει δυτική Μακεδονία με χιόνια από τα 700μ, την Ήπειρό από τα 1.100 μ. τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία από τα 1.000 μ. όπως και στη Θράκη.

Το Σάββατο το ύψος των χιονοπτώσεων πέφτει ακόμη περισσότερο με αισθητότατη πτώση θερμοκρασίας, με αξιόλογες χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις στα βόρεια ακόμη και από τα 200μ., στα 600 με 700 μ. στα κεντρικά και κοντά στα 700μ. στην Ήπειρο και 800 με 1.100 μ. Στερέα και Πελοπόννησο.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Οσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις ανανεωμένες προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις - χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Εβρου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο!

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους