Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Τι λένε τα μερομήνια

Ο καιρός για τις γιορτές σύμφωνα με τα μερομήνια

Ο κόσμος της υπαίθρου σέβεται τα μερομήνια. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες κρατούν σημειώσεις στα τεφτέρια τους από τον Αύγουστο κάθε έτους και μέχρι τον επόμενο Απρίλιο κάνουν τα κουμάντα τους.

Καμιά φορά ακόμη και οι επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα «ημερομήνια».

Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Τα «αλάνθαστα» σημάδια

  • Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.
  • Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.
  • Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.

Οι προβλέψεις για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2023-2024

Δεκέμβριος 2023

Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας του έτους με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Ενώ, το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ο καιρός προβλέπεται ήπιος, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

dec23

Ιανουάριος 2024

Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Στα μισά του μήνα πιθανότατα θα «χτυπήσει» τη χώρα πρωτοφανές για την εποχή ψύχος και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

jan24

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις.

Τα πλημμυρρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα, κατά τόπους ,ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Πηγή: dikaiologitika

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ