Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένοπλες ληστείες σε βάρος διανομέων – Στήνουν «ενέδρα» έξω από πολυκατοικίες

Πώς έστησαν ενέδρα έξω από πολυκατοικία

Συμμορία ληστών εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής με δύο συλλήψεις.

Τα μέλη της συγκεκριμένη συμμορίας έβαζαν στο στόχαστρό τους ταχυμεταφορείς καταστημάτων και αλυσίδων. Τους παρακολουθούσαν, τους έστηναν ενέδρα και με χρήση σωματικής βίας αλλά και με απειλή μαχαιριού τους λήστευαν.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε μάλιστα και ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας πριν από μερικές εβδομάδες στα βόρεια προάστια. Σε αυτό καταγράφονται δύο μέλη της συμμορίας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να έχουν εντοπίσει τον ταχυμεταφορέα και να έχουν στήσει ενέδρα έξω από μία πολυκατοικία.

Όταν βλέπουν τον άνδρα της εταιρείας να φτάνει στην είσοδο, πηγαίνουν προς το μέρος του, ορμούν και τον απειλούν με μαχαίρι. Στη συνέχεια αρπάζουν τις εισπράξεις και διαφεύγουν σαν κύριοι με δική τους μοτοσυκλέτα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε ανακοινωθεί πριν μερικές ημέρες ότι εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων σε διάφορες περιοχές τις Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αττικής, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και απάτη με υπολογιστή, συμμορία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη από κοινού ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων φαγητών και ποτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), διαπιστώθηκε ότι, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα», προσέγγιζαν το διανομέα- στόχο κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού τον ακινητοποιούσαν, τον εξανάγκαζαν να τους παραδώσει τις εισπράξεις, προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ή χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, κατά τη διάπραξη των ληστειών μεριμνούσαν ώστε να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους, ενώ ο εξαναγκασμός των θυμάτων τους πραγματοποιούνταν είτε με την απειλή χρήσης μαχαιριού, είτε ασκώντας σε βάρος τους σωματική βία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν υπέρμετρη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ (8) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-9- μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι,

-8- κινητά τηλέφωνα,

-2- μπουφάν, σορτς, καπέλο, -2- ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, -2- σκούφοι, -2- κουκούλες τύπου full face,

κράνος,

40 ευρώ και

δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ