Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έξοδος τις γιορτινές μέρες - Πως να αποφύγετε τα ποτά «μπόμπες» (VIDEO)

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά

Στο Παίδων για πλύση στομάχου κατέληξαν πέντε 15χρονοι μαθητές μετά το Χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε το σχολείο τους σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι. Κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ και μάλιστα νοθευμένο όπως κατήγγειλαν μέλη του συλλόγου γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς είχαν συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του μπαρ να δώσουν στους ανήλικους ποτά χωρίς αλκοόλ όμως τα παιδιά με δικά τους χρήματα παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τοξικά φαινόμενα χρειάζονται ώρες για να αρχίσουν να εμφανίζονται και μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.

Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου λέει πως: «Το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Το project βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε με προμηθευτές…».

Οι περισσότεροι καταναλωτές υπό τον φόβο να πέσουνε θύματα νοθευμένων αλκοολούχων ποτών επιλέγουν καταστήματα τα οποία γνωρίζουν και εμπιστεύονται αρκετά χρόνια

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά. Στα μπαρ, να ζητάμε να μας σερβίρουν από σφραγισμένο μπουκάλι και να μυρίζουμε το ποτό πριν το καταναλώσουμε. Αν έχει περίεργη μυρωδιά, να μην το πιούμε.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους