Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος

Νωρίτερα, κατέθεσαν μέλη της οικογένειας του που ήταν μαζί με πρόσωπα του φιλικού τους περιβάλλοντος δίπλα στον ανήλικο

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή (22/12).

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων, χωρίς η απολογία του να έχει μεγάλη διάρκεια. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Στην απολογία του μίλησε για την κακοκοποίηση που υφίστατο ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οκογένειάς του από τον πατέρα του και υποστήριξε πως πλέον δε θα φοβούνται  δηλώνοντας ωστόσο πάντως μετανοιωμένος για το έγκλημα. «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου». Αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ εντός της δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Νωρίτερα, κατέθεσαν μέλη της οικογένειας του που ήταν μαζί με πρόσωπα του φιλικού τους περιβάλλοντος δίπλα στον ανήλικο.  

Ανάμεσά τους, η μητέρα του και ο αδελφός του- οι οποίοι θέλησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου. για να επιβεβαιώσουν όσα ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον πατέρα του.  

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους