Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει για τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 αυτά τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, παρά το γεγονός πως η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία, ενώ το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα σούπερ μάρκετ, όπως και τους φούρνους.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους μόνο δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτές τη δεύτερη ημέρα του έτους: ΑΒ Βασιλόπουλος και LIDL. Το ωράριό τους είναι 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ.

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Στην περίπτωση των Δήμων, το εάν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού τη δεύτερη ημέρα του έτους, αποφασίζεται από τη δημοτική αρχή. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Το ωράριο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν τους καταναλωτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Αξίζει να αναφερεθεί τέλος πως γνωστό πολυκατάστημα έχει ανακοινώσει πως θα ανοίξει πύλες, προκαλώντας την αντίδραση του Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το ωράριο για την Τρίτη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα των πολυκαταστημάτων. 

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο των εργαζομένων στο πολυκατάστημα NOTOS στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενο στις διαθέσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 2 Γενάρη του 2024, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρίας για άνοιγμα του καταστήματος εκείνη τη μέρα.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους:

  • Για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Για επαναφορά της πλήρους απασχόλησης σε όσους το επιθυμούν
  • Για κλειστά καταστήματα στις 2 Γενάρη, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης
  • Να σταματήσει η άθλια πρακτική του ονομαστικού στόχου πωλήσεων.

Συμμετέχουμε και καλούμε σε συμμετοχή στήριξης τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση των συναδέλφων έξω από το πολυκατάστημα NOTOS την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 09:30.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ