Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτολεμαΐδα: Έδιωξαν 2 φορές το βρέφος από το Νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει

Το άτυχο αγοράκι είχε ίωση ενώ δόθηκαν οδηγίες εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους στο Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ τονίζεται ότι το άτυχο αγοράκι διαπιστώθηκε πως είχε ίωση και δόθηκαν οδηγίες εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του.

Το 16 μηνών βρέφος όπως καταγράφεται στην ανακοίνωση διώχθηκε 2 φορές από το Νοσοκομείο στο σπίτι του, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του, με την τραγική κατάληξη λίγες ώρες αργότερα.

Πτολεμαΐδα: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του 15 μηνών παιδιού

«Ενημερώνουμε ότι στις 1/1/24 και ώρα 10:15 προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α και δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής, εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα, 2/1/24, προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20 λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική. Εισήχθη στην κλινική μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδιάτρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου, καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων, δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του αγοριού στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ