Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεοφάνεια: Ο 8χρονος Ευτύχης έπιασε το Σταυρό στο Ηράκλειο! (VIDEO)

Ένας 8χρονος έπιασε τον σταυρό στο Ηράκλειο Κρήτης

Με λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια στο Ηράκλειο. Από νωρίς το πρωί, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης, όπου τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου. Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στον προβλήτα του μικρού Κούλε. Στα νερά του λιμανιού έπεσαν 50 κολυμβητές για να πιάσουν το Σταυρό. Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ήταν εκείνος που τελικά έπιασε το Σταυρό.

Δείτε το βίντεο

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε: «Είναι μια μέρα γιορτής, είναι μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και η ευχή που δίνουμε και πάντα πρέπει να δίνουμε, είναι καλή φώτιση! Καλή φώτιση σε όλους μας. Και αυτό σημαίνει να έχουμε ανοιχτό το μυαλό μας, ανοιχτή την καρδιά μας και να μπορέσουμε να βαδίσουμε μπροστά, όπως το θέλουμε όλοι. Είναι μια τόσο όμορφη μέρα που προσφέρεται για όμορφες σκέψεις, αλλά πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και έτσι πρέπει να βαδίσουμε, όλοι μαζί, να πάμε και την Πόλη και τον τόπο μας μπροστά.».

Με πληροφορίες από creta24.gr και cretalive.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Δευτέρα του Πάσχα (06/05) με τη δράση να παραμένει αμείωτη στο κουπόνι στοιχήματος, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια σε Premier League &...
Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι