Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα διακοπής, λόγω της αποχής των δικηγόρων συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 35χρονη κλαίγοντας συνέχισε την απολογία της και αναφέρθηκε εκτενώς στις τελευταίες ώρες νοσηλείας του παιδιού και τη μοιραία καρδιακή ανακοπή που ακολούθησε.

«Όταν είδα το παιδί, είπα, γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ; Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα βρω τι έχει γίνει. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα «ίσως». Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα «ίσως». Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;», είπε με λυγμούς.

Η κατηγορούμενη με σπασμένη φωνή μίλησε για τις δραματικές στιγμές που ιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου «Παίδων» προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη μικρή Τζωρτζίνα και για το πώς η ίδια  ειδοποίησε τις νοσηλεύτριες για το επεισόδιο της 9χρονης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας

«Όταν ξημέρωσε 29/1 το παιδί δεν είχε καμία επαφή. Το μεσημέρι άρχισα πάλι να βλέπω στο οξύμετρο ότι ανέβαζε σφίξεις. Το παιδί δεν μπορούσε να κλάψει ή να σηκώσει τα χέρια του. Όταν το είδα αυτό βγήκα αμέσως στο διάδρομο να φωνάξω τους γιατρούς. Εγώ σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα. Μπορούσα να μιλήσω με ήπιο τρόπο. Ταραγμένη μεν, να πω κάτι συμβαίνει ελάτε, αλλά τσιρίδες δεν είχα ποτέ. Όταν πήγα στη στάση των νοσηλευτών είπα ότι το παιδί κάνει επεισόδιο. Αυτά που είπε «τα ψυχανεμίστηκα εγώ, από μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία» δεν καταλαβαίνω γιατί τα είπε. Για να φτάσω στους νοσηλευτές πάει να πει πως κάτι ζητούσε το παιδί μου. Είδα έξω από το τζάμι του θαλάμου της ότι έκαναν μαλάξεις στο παιδί. Η πρώτη κλήση που έκανα ήταν στο Μάνο που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Έλεγα μέσα μου τι συμβαίνει επιτέλους; Θυμάμαι κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει «η Τζωρτζίνα δεν θα τα καταφέρει». Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω ότι βρίσκεται λίγη ώρα μέσα γιατί την προηγούμενη φορά επανήλθε μετά από μια ώρα. Του λέω «πώς έπαθε ανακοπή αφού έχει βηματοδότη;». Μου είπε πως δεν το ήξερε και μπήκε μέσα να συνεχίσει. Πήρα τον καρδιολόγο κ.Παπαγιάννη να του πω πως γίνεται να έπαθε ανακοπή με βηματοδότη και του είπα να μιλήσει με τον γιατρό εκεί. Έδωσα το κινητό μου στο κ. Τζιούβα να μιλήσει με τον Παπαγιάννη. Εγώ βγήκα έξω και μετά από ώρα είπα στη νοσοκόμα να μου φέρει το κινητό έξω».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από μία νοσοκόμα ότι το παιδί διασωληνώθηκε.  «Γίνεται πανικός, ανοιγοκλείνουν πόρτες, χαμός. Ο Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Λέω «Πώς; Γιατί; Είχε βηματοδότη». Μου είπε πως δεν ξέρει και θα με ενημερώσουν».

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η κατηγορούμενη άφησε ξανά αιχμές κατά του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη ότι διέρρευσε έγγραφα και εξετάσεις της Τζωρτζίνας στον Τύπο και μίλησε για απειλές πού όπως λέει έχει δεχθεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας