Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρήνος στην κηδεία του βρέφους στη Βέροια – Έδιωξαν τον πατέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 37χρονη μητέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε για την Παρασκευή (12/1) η 37χρονη, που συνελήφθη κατηγορούμενη για το θάνατο του έξι μηνών βρέφους της, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Νωρίτερα σήμερα έγινε η κηδεία του βρέφους στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα, κατά την ΕΡΤ, καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.

Λίγο μετά τη 13:00 η 37χρονη μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και υποστήριξε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω το παιδί. Στην προσπάθεια μου να ταΐσω το παιδί επήλθε ο θάνατος». Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του 6,5 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μακροχώρι Ημαθίας, σοκάρουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν από τη διενέργεια της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

H 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο.  Ο θάνατος του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ