Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μέγαρα: «Δε θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί» - Οι απειλές του πατριού

Το παιδάκι νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στο «Παίδων»

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στο «Παίδων» νοσηλεύεται το 4χρονο αγοράκι από τα Μέγαρα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατριό του, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, το παιδί είχε πέσει ξανά θύμα βίαιης συμπεριφοράς, ενώ ο πατριός αναζητείται από την αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως γείτονες βοήθησαν τη μητέρα και την μετέφεραν στο κέντρο υγείας με το παιδί στην αγκαλιά αναίσθητο. «Το χτύπησε, το έκαψε λένε με την πετσέτα στο πρόσωπο», δήλωσε η θεία του 4χρονου.

«Φέρει σοβαρά τραύματα, σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετά από δύο 24ωρα θα ξέρουμε την εξέλιξή του, αλλά η κατάστασή του είναι κρίσιμη», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σοκαριστική είναι η δήλωση της μητέρας του παιδιού, η οποία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως όταν γύρισε χθες το μεσημέρι στο σπίτι τους και είδε τον συντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο, της είπε ότι «δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί», καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε πει «την είχε άχτι».

Ακόμη, τους είπε πως τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά απεναντι σε όλα τα παιδιά της, αλλά και στην ίδια.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την φύλαξή τους, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

«Είχε γίνει ξανά» λέει η θεία του 4χρονου

Η θεία του 4χρονου παιδιού μίλησε στο Mega, καταγγέλοντας πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατριός σήκωνε χέρι στο παιδί αλλά και στην υπόλοιπη οικογένεια.

«Είχε ξανά γίνει πάλι, το είχανε πάει πάλι στο νοσοκομείο. Το χτύπαγε, είχαμε δει είχε σημάδια στο λαιμό, στο κεφάλι είχε χτύπημα. Χτυπούσε και τη μητέρα και την είχε κλειδωμένη στο σπίτι».

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δύο μέρες νωρίτερα από το περιστατικό, στις 8 Ιανουαρίου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία. Ένα τηλεφώνημα που ανέφερε ότι τα παιδιά μέσα στο σπίτι κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί ξανά μετά από κακοποίηση και τότε τους μετέφερε στο νοσοκομείο η θεία του.

«Εμείς κάναμε ολόκληρη φασαρία για αυτό το μωρό, όλοι είχαν μαζευτεί εκεί στο σπίτι να κυνηγήσουν αυτόν, μέχρι η αστυνομία είχε πάει εκεί. Μία φορά πήγα μαζί της, την πήγα εγώ στο νοσοκομείο, είχα κρατήσει το παιδάκι εδώ στο πάρκο», ανέφερε η θεία του 4χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

«Είχε ξαναπάει στην εντατική το παιδί»

«Δεν έδειχνε τίποτα μπροστά, όταν το έπαιρνε βλέπαμε μελανιές στο λαιμό, στα μούτρα, ”πού χτύπησε” έλεγα, ”το παιδί έπεσε, χτύπησε με τα αδέλφια του στις κούνιες”, έλεγαν. Ψέματα. Το χτύπαγε αυτός το παιδί. Αυτός το έχει ξαναχτυπήσει στη Λαμία το παιδί, είχε ξαναπάει στην εντατική. Το χτύπαγε, δεν ξέρω για ποιον λόγο τώρα, τι έγινε», είπε η γιαγιά του παιδιού στο Mega.

«Η κόρη μου έλειπε, δεν ήταν εκεί. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι γιατί την είχε στη Λαμία λένε και δεν την άφηνε την κοπέλα να βγει έξω. Έχει βάλει προστασία ο Εισαγγελέας για τα παιδιά και για αυτήν και ότι τον ψάχνουν», πρόσθεσε.

Το 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε για τρίτη φορά σε νοσοκομείο από τα χτυπήματα του πατριού του, αυτή σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης
Την ίδια ώρα η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα εκτοξεύθηκε στα προ Lehman Brothers επίπεδα, 15 και πλέον χρόνια πίσω
Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης