Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άγιο Όρος: 63χρονος έβαλε τη φωτιά σε Κελί της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα

Η δικογραφία για τον εμπρησμό σχηματίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Σε εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά, που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα σε Κελί μοναχών στην περιοχή «Αρχάγγελοι», κοντά στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησε η Πυροσβεστική.

Ως δράστης κατηγορείται ένας 63χρονος, υπήκοος Ρουμανίας, που ομολόγησε την πράξη του. Είχε κληθεί από αστυνομικούς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για κλοπή και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από καταγγελία που έκανε μοναχός.

Ο 63χρονος φέρεται να ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα κερί το οποίο άναψε, όταν μπήκε στο Κελί κι ενώ είχε ήδη διαπιστώσει οσμή υγραερίου. Η δικογραφία για τον εμπρησμό σχηματίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, πάντως, συνελήφθη για τις καταγγελλόμενες πράξεις της κλοπής και της φθοράς, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το κατηγορητήριο τού καταλογίζει ότι παραβίασε δύο φορές κατά το τελευταίο 20ήμερο ξενώνα δίπλα από το συγκεκριμένο Κελί, όπου προκάλεσε ζημιές σε έπιπλα αφαιρώντας -μεταξύ άλλων- εργαλεία, ένα κλειδί αυτοκινήτου κι ένα τάμπλετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους