Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο "εγκέφαλος'' μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Από την επιχείρηση ταυτοποιήθηκαν ακόμη 9 πρόσωπα ως συνεργοί τους οι οποίοι και αναζητούνται.

Παρακολουθήσεις, πληροφορίες και συλλήψεις σε διάστημα ενός έτους έφεραν το αποτέλεσμα της σύλληψης του εγκέφαλου μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, που δρούσε στην Κέρκυρα.

Μέσα σε δύο ημέρες, σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν δέκα άτομα μεταξύ των οποίων ο εγκέφαλος της σπείρας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, ενώ έγιναν άλλες 9 συλλήψεις εκ των οποίων οι πέντε Έλληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί Και απότακτος αστυνομικός.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο αρχηγός της σπείρας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο, συνέχιζε την εγκληματική του δράση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος Αλβανός υπήκοος που έπαιζε το ρόλο του επικεφαλής του κυκλώματος αλλά και μια 45χρονη Ελληνίδα φέρονται ως τα ηγετικά στελέχη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2020 για ληστείες.

Η δράση του κυκλώματος

Ο 38χρονος έκανε την εισαγωγή των ναρκωτικών και έδινε ρόλους στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος για τη διακίνησή τους. Υπαρχηγός φέρεται ένας 32ρονος Έλληνας, που είναι έγκλειστος στις φυλακές και είχε οργανώσει τη μεταφορά της κοκαΐνης από την Αθήνα στην Κέρκυρα. Η 45χρονη είχε το ρόλο του «τοποτηρητή» στο νησί, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών, τη νόθευση, το μοίρασμα των ποσοτήτων σε συσκευασίες και την παράδοση των ουσιών στους διακινητές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, το χρηματικό ποσό 5.600 ευρώ, ποσότητα κοκαΐνης, 2 αυτοκίνητα και 8 κινητά τηλέφωνα, κοκαΐνη 1,5 κιλού. Η ποσότητα που υπολογίζεται ότι διακίνησε συνολικά η σπείρα, ξεπερνά το 1,5 κιλό με οικονομικό όφελος περίπου 95.000 ευρώ, ενώ από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, κατασχέθηκαν 950 γραμμάρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ήδη κρατούνται.

Από την επιχείρηση ταυτοποιήθηκαν ακόμη 9 πρόσωπα ως συνεργοί τους οι οποίοι και αναζητούνται.

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Και απόστρατος της ΕΛΑΣ στους συλληφθέντες

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Και απόστρατος της ΕΛΑΣ στους συλληφθέντες

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι