Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηράκλειο: Κακουργηματική δίωξη σε 13χρονους που παραποιούσαν φωτογραφίες

Συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησαν και παραποίησαν φωτογραφίες δύο συνομήλικων συμμαθητριών τους διαμοιράζοντάς τες στα κοινωνικά δίκτυα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ασκήθηκε, στα δύο 13χρονα παιδιά (αγόρι και κορίτσι) που συνελήφθησαν χθες (11/1) στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα δύο ανήλικα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησαν και παραποίησαν φωτογραφίες δύο συνομήλικων συμμαθητριών τους, διαμορφώνοντάς τις σε άσεμνες και κατόπιν διαμοιράζοντάς τις στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα 13χρονα παιδιά απολογήθηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κι αφού είχαν μείνει στα κρατητήρια για ένα 24ωρο, σήμερα (12/1) αφέθηκαν ελεύθερα με τον όρο να παρακολουθήσουν ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά ως προς τη συμπεριφορά τους στο εξής, με την Εισαγγελέα και την Ανακρίτια να απευθύνονται και στα δύο παιδιά σε αυστηρό τόνο ως προς τη συμπεριφορά τους και την πράξη τους.

Ηράκλειο: Η υπερασπιστική γραμμή των δύο 13χρονων

Από την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, οι δικηγόροι Βαγγέλης Στρατουδάκης και Δέσποινα Συγγελάκη, αναφέρουν ότι η συγκατηγορούμενη του 13χρονου, τού κάνει bullying εδώ και 2 χρόνια, τον έχει στοχοποιήσει και τον κακομεταχειρίζεται, ενώ επίσης αναφέρεται ότι πριν από ένα χρόνο, είχε κάνει κάτι ανάλογο, παραποιώντας φωτογραφία του αγοριού και κάνοντας κολλάζ με ημίγυμνο άνδρα.

Αυτή τη φορά, ισχυρίζεται η πλευρά του 13χρονου, το κορίτσι είπε στον 13χρονο ότι δεν συμπαθεί αυτά τα εν λόγω δύο κορίτσια και τον ανάγκασε να παραποιήσει τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, ο 13χρονος δέχτηκε απειλή από την συνομήλική του ότι αν δεν τις αναρτήσει ως το απόγευμα θα "βάλει" δύο άλλα παιδιά να τον χτυπήσουν!

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρούτσος, συνήγορος της 13χρονης που κατηγορείται για την υπόθεση, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί από την πλευρά του κοριτσιού απορρίπτουν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η 13χρονη αρνείται όσα της καταλογίζονται και όσα λέει ο συγκατηγορούμενός της. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι ο 13χρονος από μόνος του παραποίησε τις δύο φωτογραφίες των κοριτσιών και τις έστειλε στη 13χρονη με μήνυμα στο instagram.

Η 13χρονη φέρεται να αναφέρει ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή «μιλούσε» με άλλη φίλη της, όταν είδε τις φωτογραφίες και φευγαλέα της ανέφερε το περιεχόμενο του μηνύματος από το αγόρι. Η φίλη της ζήτησε να τις δει κι εκείνη, η 13χρονη τις προώθησε και μαζί με την τελευταία φίλη βρισκόταν ένα ακόμη κορίτσι που φέρεται να φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο το μήνυμα και κατόπιν προχώρησε στη διακίνησή του στο διαδίκτυο, σε τρίτα άτομα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής»,...
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις
«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει την υπόθεση»
ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις