Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΑΒ: Ημέρα τιμής και μνήμης για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος (VIDEO)

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και ακολούθησαν ομιλίες και βραβεύσεις διασωστών του ειδικού τμήματος ιατρικής καταστροφών

Τελετή στη μνήμη των πεσόντων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. 

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και ακολούθησαν ομιλίες και βραβεύσεις διασωστών του ειδικού τμήματος ιατρικής καταστροφών που συμμετείχαν στην αποστολή αρωγής στους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και στην εκκένωση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών το καλοκαίρι. 

Σημείο αναφοράς αποτελεί η 14η Ιανουαρίου του 2001, τότε που η Ιατρός των Αεροδιακομιδών, ο Νοσηλευτής, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης και ο ασθενής, που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ανοικτά του Σουνίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι βασική προτεραιότητα η ενίσχυση και η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ με βάσεις Αεροδιακομιδων, εκπαίδευση και ασθενοφόρα  Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 800 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας