Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέος Κόσμος: Από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου η εκτέλεση του 44χρονου (VIDEO)

Η ΕΛ.ΑΣ να κάνει λόγο για «επαγγελματίες» πίσω από τη δολοφονία του

Ακόμη ένα αιματηρό κεφάλαιο γράφτηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς ο πόλεμος των ανθρώπων της νύχτας  κλιμακώνεται. Ο 44χρονος Β.Ζ. -γνωστό όνομα στον χώρο της νύχτας, εις βάρος του οποίου είχε προηγηθεί άλλη απόπειρα δολοφονίας το 2018- είναι το τελευταίο θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το πρατήριο καυσίμων του στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για άτομο που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών.

Οι Αρχές, μάλιστα, θεωρούσαν πως τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν πίσω από ορισμένα συμβόλαια θανάτου, καθώς και ότι η δολοφονία του αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη του πολέμου τη νύχτα.

Πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου, στο σημείο της οποίας εντοπίστηκαν -σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση- 97 κάλυκες, βρίσκονται επαγγελματίες – εκτελεστές.

Οι δράστες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, ήταν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται να χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και ο ένας πιστόλι. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι τα όπλα να ήταν λιγότερα και οι δράστες να άλλαξαν γεμιστήρα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση να διαρκεί περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου, το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Πώς στήθηκε η δολοφονική ενέδρα

Το θύμα, ο Β.Ζ., καθόταν στη θέση του πολυτελούς τζιπ BMW που είχε, όταν οι δράστες σταμάτησαν με ένα τζιπ Lexus δίπλα του, κατέβηκαν και γάζωσαν με αυτόματα όπλο το αυτοκίνητό του και τον ίδιο.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν ξανά στο κλεμμένο από εταιρεία -όπως όλα δείχνουν- όχημα, το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο, επί της Λ. Αθηνών, στο Δαφνί.

Στην Αστυνομία εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχε βρεθεί τον Ιούνιο στην ίδια περιοχή, να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον Β.Ζ., αν και η ίδια πιθανότητα εξεταζόταν και για την εκτέλεση του “Ράμπο” στον Κορυδαλλό.

Η απόπειρα δολοφονίας του 2018 στον Πειραιά και η Greek Mafia

Στις 29 Οκτωβρίου 2018, ο Β.Ζ. είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, αυτή τη φορά στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει. Οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει καθώς έβγαινε από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι.

Τότε, εκτιμάται ότι το όπλο των δραστών είχε πάθει εμπλοκή και γι’ αυτό ο χειριστής του κατάφερε να ρίξει μόνο τέσσερις βολίδες προς το θύμα.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, αστυνομικοί εντόπισαν καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα λευκό βανάκι, και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Είχε προηγηθεί, σχεδόν έναν μήνα πριν, η δολοφονία της Κ.Α. ή “Bella Mafia”, με την οποία διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση το θύμα.

Ο “Βαγγέλης” ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της “Greek Mafia”. Με το πέρασμα των ετών και τις απανωτές δολοφονίες της ηγετικής αλυσίδας της οργάνωσης, όμως, ο ίδιος -ως ένας από τους παλιούς- δυνάμωσε πολύ και ανέλαβε τα ηνία σε περιοχές που η οργάνωση είχε τον πρώτο ρόλο, σε βόρεια και νότια προάστια.

Στο θύμα της εκτέλεσης είχε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν η ξαδέλφη γνωστού αρχιμαφιόζου, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της “Greek Mafia”, μεταξύ άλλων και την πρόεδρο Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, τότε, στην υπόθεση -και ξαδέλφη του ηγετικού μέλους της μαφίας- κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, εντόπισε το σπίτι της προέδρου και ενημέρωσε σχετικά τον εξάδελφό της. «Την παρακολούθηση την έκανα μέσα από το αμάξι μου, που το είχα παρκαρισμένο λίγο παραπάνω από το σπίτι της. Έβλεπα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου, φορούσα γυαλιά ηλίου και δεν είχα μεταμφιεστεί» ομολόγησε τότε η “Λίτσα” σε μία από τις καταθέσεις της στην Ασφάλεια.

Η ίδια περιέγραψε, τότε, ότι εκείνος της ζήτησε να φωτογραφήσει τη δικαστικό και να δείξει τις φωτογραφίες στον “Βαγγέλη”, που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου «για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο», όπως φέρεται να είχε πει, σύμφωνα με τη μάρτυρα.

Πράγματι, όπως τόνισε τότε στις Αρχές, η μάρτυρας συναντήθηκε με τον “Βαγγέλη” στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της Καλαϊτζή. Σύμφωνα πάντα με όσα είχε καταθέσει, όταν του είπε πως την πρόεδρο Εφετών τη συνοδεύει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, εκείνος φέρεται να της απάντησε, πως «τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον, όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα και άλλες περιοχές.

Πηγή: News 24/7

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ