Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλεμμένο από Μιλάνο το ΙΧ της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Νέο Κόσμο (VIDEO)

Ο χρόνος της κλοπής δεν είναι γνωστός, αν και εκτιμάται ότι έγινε το καλοκαίρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του 44χρονου, «μεγάλου» ονόματος της Greek Mafia, τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ένα καλοσχεδιασμένο χτύπημα από επαγγελματίες εκτελεστές.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγη ώρα μετά την εκτέλεση του 44χρονου στο Δαφνί, ήταν κλεμμένο από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Μιλάνο.

Ο χρόνος της κλοπής δεν είναι γνωστός, αν και εκτιμάται ότι έγινε το καλοκαίρι.

Αυτό το στοιχείο προέκυψε έπειτα από την έρευνα επί του αριθμού πλαισίου του αυτοκινήτου στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παράλληλα προέκυψε πως το αυτοκίνητο έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες ενός ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκινήτου που υπάρχει στην Ελλάδα και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Open, που σημειώνει πως το γεγονός αυτό ενισχύει το σενάριο οι εκτελεστές να ήρθαν επίσης από το εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρο είναι ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες και ιδιαίτερα προσεκτικοί, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα:

  • φοράνε αλεξίσφαιρο γιλέκο, γνωρίζοντας καλά την χρήση του καλάσνικοφ που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον χρήστη του όπλου
  • τυπάνε με σύστημα και ψύχραιμα
  • ο ένας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του θύματος για να δώσει την χαριστική βολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλοσχεδιασμένη επίθεση «δικαιολογείται» από το γεγονός ότι είχε ήδη προηγηθεί μία απόπειρα εκτέλεσης του 44χρονου, το 2018 στον Πειραιά, η οποία απέτυχε λόγω εμπλοκής του όπλου των δραστών.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η εντολή φαίνεται πως ήταν να μην γίνει το ίδιο λάθος με τον 2018, κάτι που επιβεβαιώνεται, όπως λένε, από την χαριστική βολή που έριξαν στο θύμα ενώ προηγουμένως το είχαν «γαζώσει» με πάνω από 90 σφαίρες.

Το γεγονός ότι ο δράστης άγγιξε την πόρτα του οχήματος αποτελεί μάλιστα το πρώτο στοιχείο που ζητήθηκε από τις αρχές να ερευνηθεί, αν και όπως φαίνεται φοράει γάντια. Πιθανόν μάλιστα διπλά και χειρουργικά για να μην αφήσει κανένα ίχνος.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν και άλλα βίντεο από την περιοχή την ώρα της εκτέλεσης και κυρίως εάν υπάρχουν μαρτυρίες που μπορούν να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου των δραστών.

Στο μεταξύ στοιχείο-κλειδί θεωρούνται τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του το θύμα. Εκτιμάται ότι ο κατάλογος των επαφών του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στις έρευνες, ενώ θα γίνει επίσης προσπάθεια ανάκτησης μηνυμάτων και συνομιλιών.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει επισημανθεί είναι ότι πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί κλεμμένο Nissan γεμάτο όπλα κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε ο 44χρονος στο Νέο Κόσμο, έξω από το οποίο εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα όπλα αυτά εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» (Βασίλης Ρουμπέτης), και του κουνιάδου του «Νιόνιου» (Διονύσης Μουζακίτης), οι οποίοι έπεσαν θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ερευνούν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον 44χρονο, ως αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο. Η εκτίμηση, αν και δεν έχει αποδειχθεί, είναι ότι ο 44χρονος κατάλαβε το σχέδιο και ουσιαστικά τους πρόλαβε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Πηγή: Naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους