Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Λεωνίδιο – Έγινε αισθητός και στην Αττική

Σημειώθηκε το πρωί στις 07:20 – Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στο Λεωνίδιο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις γύρω πόλεις, στα Μέγαρα αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, στη μέση του Αργολικού Κόλπου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα μία δόνηση 2,5 Ρίχτερ στα 14 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, μία δόνηση 2,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο και ακόμα μία μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στα 15 χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά του Άστρους Κυνουρίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Πετρουλάκης: 27.500 εν ενεργεία στρατιωτικοί υπό διωγμό, μετά τα 50 τους χρόνια
Τι ειπώθηκε σε συνάντηση που είχε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»
Νίκος Πετρουλάκης: 27.500 εν ενεργεία στρατιωτικοί υπό διωγμό, μετά τα 50 τους χρόνια