Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος – Πότε έρχεται Θεσσαλονίκη

Παρέστη στην αγρυπνία των Θεοφανείων στη μονή Ξενοφώντος στο καθολικό της μονής

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους έφτασε χθες, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Άγιον Όρος, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τετραήμερης επίσκεψης του στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέστη στην αγρυπνία των Θεοφανείων στη μονή Ξενοφώντος στο καθολικό της μονής και σήμερα το πρωί, μετά την αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων στον αρσανά της μονής. Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής έφτασε χθες το πρωί με τη συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη οδικώς στην Ουρανούπολη και ακτοπλοϊκώς το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στην ακολουθία του Aρχιεπισκόπου συμμετέχουν σαράντα Ελληνοαμερικανοί, μεταξύ αυτών τέσσερις κληρικοί, οι οποίοι επισκέπτονται το Άγιον Όρος, μαζί με τον κ. Ελπιδοφόρο, για προσκυνηματικούς λόγους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί και τις μονές Φιλόθεου και Παντοκράτορος, πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους