Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Tελετή έναρξης για το πατρινό καρναβάλι 2024 - Γεμάτη η πλατεία Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ένα μεγάλο πάρτι, ενώ στις 8:00 το βράδυ, ο θίασος θεατρικού δρώμενου αναχώρησε από το δημαρχείο με την Baroque παρέλαση

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της έναρξης του πατρινού καρναβαλιού του 2024 αντηχεί δυνατά από το πρωί στην πόλη, όπου ξετυλίγεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφού έφθασε η ώρα που όλοι οι καρναβαλιστές περίμεναν, δηλαδή η ώρα της διασκέδασης, του κεφιού, της δημιουργίας, της σάτιρας, της φαντασίας και της καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Κηρύσσοντας απόψε την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Γεωργίου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «η Πάτρα μας έχει δώσει το στίγμα της πανελλαδικά, είναι η πόλη των αγώνων, της διεκδίκησης, η πόλη της χαράς, της δημιουργίας, του κεφιού» και πρόσθεσε: «Η Πάτρα είναι η πόλη του καρναβαλιού, του πολιτισμού, δημιούργημα της νεολαίας μας, του πατραϊκού λαού, που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες για ζωή με δικαιώματα, αλλά και για τη χαρά και την δημιουργία. Μέσα στη χαρά του καρναβαλιού δεν αγνοούμε τους διπλανούς μας. Βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή αυτούς που βιώνουν τον πόλεμο, δεν ξεχνάμε το παλαιστινιακό λαό και κάθε λαό που υποφέρει. Θέλουμε όλος ο πλανήτης να μπορεί να γευτεί τη χαρά και την ευτυχία. Η καρδιά του καρναβαλιού χτυπά σε αυτή την κατεύθυνση. Μία αυθεντική λαϊκή γιορτή που μέσα από την σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, τη φαντασία και την ανατρεπτική διάθεση όσων συμμετέχουν, μιλάει για όσα μάς προβληματίζουν, για όσα μάς κάνουν τη ζωή δύσκολη και έχει στο στόχαστρό της αυτούς που μας πιέζουν. Το καρναβάλι αποτελεί μία ανάσα στη δύσκολη καθημερινότητά μας και μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη».

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι «σήμερα ξεκινάμε το δημιουργικό μας ταξίδι, η φαντασία και το κέφι θα πλημμυρίσουν την πόλη μας και με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της πόλης μας κηρύσσω την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού του 2024».

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ένα μεγάλο πάρτι, ενώ στις 8:00 το βράδυ, ο θίασος θεατρικού δρώμενου (θέατρο δρόμου Helix) αναχώρησε από το δημαρχείο με την Baroque παρέλαση.

Η Baroque παρέλαση, μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ήταν, σύμφωνα με την «κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας», (ΚΕΔΗΠ), ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής.

Σε αυτήν συμμετείχαν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά, ενώ ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Αρλεκίνοι συνέθεταν μια ξεχωριστή εικόνα.

Μετά την επίσημη τελετή έναρξης, την οποία παρουσίασαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, Βάσω Καλοκαιρινού και Αλέξανδρος Μπίστας ακολούθησε το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου και συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή.

Επίσης από την τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό παιχνίδι του 'Κρυμμένου Θησαυρού' που φέτος συμπληρώνει 59 χρόνια ζωής, ενώ στις οθόνες προβλήθηκαν γραφικά βίντεο με αρχειακό υλικό από στιγμές του πατρινού καρναβαλιού, που υπάρχουν στο αρχείο της ΚΕΔΗΠ.

Δείτε φωτογραφίες:

4110573.jpg

 

4110572.jpg
4110555.jpg

 

4109462.jpg

 

4109433.jpg

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)
Το Eurojackpot, μεγάλος χορηγός της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε στο αεροδρόμιο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Μαρίνα Σάττι
Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)