Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Επιμένει ο κρεοπώλης - «Έχω τα χέρια μου καθαρά»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξαρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος

Ο στρατός θα συνδράμει στις έρευνες των Αρχών που είναι σε εξέλιξη στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη Κούτσικου, η σορός του οποίου βρέθηκε σε βάλτο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», επιστρατεύεται ομάδα του στρατού που εξειδικεύεται στη συλλογή μετάλλων, η οποία μάλιστα θα χρησιμοποιήσει ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης.

Το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή, στη θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛ.ΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σε εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά στην «Πελοπόννησο» ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, θα ''απλώσουμε'' την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

 

Κομβικής σημασίας η συμβολή των τριών σκυλιών

Τρία σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανεύρεση θανόντων συμμετείχαν επί διήμερο στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη, με το 3,5 ετών λαγωνικό «Echo» -βελγικός ποιμενικός- να εντοπίζει τη σορό το μεσημέρι της Δευτέρας. «Την Κυριακή υπήρχε πολύ δυνατός αέρας και ο σκύλος τη μυρωδιά την ‘πέρναγε’ πολύ γρήγορα. Φανταστείτε τρία μέτρα ακτίνα, στα 500 μ. πού να το ‘χτυπήσει’; Όταν όμως έπεσε ο αέρας και έγινε πιο ξεκάθαρο αντιληφθήκαμε από ποια πλευρά έρχεται, γιατί υπολογίστε πως ενδιάμεσα έχει κανάλια», δήλωσε στην «Π» ο υπεύθυνος επιχειρήσεων και έρευνας για την ομάδα Anubis Cold Case K9 Team, Ευάγγελος Αλεξανδρής, επισημαίνοντας: «Όταν οι φορείς λειτουργούν σωστά, αυτό δίνει πάντα καλό αποτέλεσμα».

 

Στην Πάτρα κρατείται ο κρεοπώλης

Εν τω μεταξύ, ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, αν και κρίθηκε προφυλακιστέος, αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε στην Πάτρα, όπου και κρατείται. Η απόφαση ελήφθη λόγω των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας Μεσολογγίου. Επιπλέον, λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στη μεταγωγή του σε αστυνομική υπηρεσία των Πατρών.

«Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του. Ο 50χρονος εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξαρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος. Από τον κατηγορούμενο ελήφθη γενετικό υλικό για να γίνει αντιπαραβολή με τα ευρήματα στη σορό του 31χρονου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο νεαρός δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια για αγριογούρουνο. «Φέρει μια βολή η οποία είναι στην πλαγιομετωπική αριστερή πλευρά του σώματος, έχει είσοδο από την πλευρά του ώμου και έξοδο στην κάτω πλευρά. Μια βολή γύρω στις 10 βολίδες εντός σώματος», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», την ώρα που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη ο εντοπισμός φυσιγγίου στον τόπο του εγκλήματος, πληροφορία που διακινήθηκε χθες το απόγευμα.

 

Πότε θα γίνει η κηδεία του Μπάμπη

Η κηδεία του Μπάμπη Κούτσικου προσδιορίζεται για αύριο, Πέμπτη, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση της σορού του άτυχου 31χρονου, ώστε να δοθεί στη συνέχεια στην οικογένεια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»