Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγρότες: Αναστολή πληρωμών ρεύματος για τους πληγέντες από τον Daniel

Η τροπολογία κατατίθεται την ώρα που οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ανά την επικράτεια με μπλόκα και συγκεντρώσεις

Ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Η ρύθμιση είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, υπήρξαν περιπτώσεις όπου εσφαλμένα διαπιστώθηκαν διακοπές ρεύματος και κατόπιν της επέμβασης του υπουργείου το ζήτημα διευθετήθηκε. Με την τροπολογία που κατατίθεται ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μην διαπιστωθούν προβλήματα από δω και πέρα.

Προβλέπεται συγκεκριμένα πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από την Θεομηνία του Daniel θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο.

Συνολικά, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι μια επταετής ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2030.

Η τροπολογία κατατίθεται την ώρα που οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ανά την επικράτεια με μπλόκα και συγκεντρώσεις. Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση «ακούει τους αγρότες οι οποίοι τώρα διαμαρτύρονται, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα για ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αύξηση του κόστους παραγωγής».

«Δεν είναι εξάλλου μόνο ελληνικό το πρόβλημα, το βλέπετε να εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Θέλω να θυμίσω όμως ότι εμείς ήμασταν το κόμμα το οποίο στήριξε το αγροτικό εισόδημα μέσα από μια σειρά από πολιτικές και οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν