Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πειραιάς: Θρίλερ με τον θάνατο του 18χρονου σε μπαρ – Έρευνα για νοθευμένα ποτά

Η οικογένεια του νεαρού ζητά να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κως από τον αιφνίδιο θάνατο του 18χρονου έξω από μπαρ στον Πειραιά, τα ξημερώματα της Κυριακής (28/1).

Ο άτυχος Θωμάς κατέρρευσε, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, έξω από νυχτερινό κέντρο σε παράπλευρο δρόμο του λιμανιού και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ξεψύχησε.

Η νεκροψία-νεκροτομή στον 18χρονο πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/1) και ο θάνατος του αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς.

Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ έχουν ζητηθεί και διπλές στοχευμένες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν μέσα στο αλκοόλ υπήρχαν πρόσθετες ουσίες, που προκάλεσαν τον θάνατό του.«Από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα δωθούν απαντήσεις στο τι προκάλεσε τη βαρύτατη κλινική εικόνα του 18χρονου»

Συγγενείς και μία φίλη του θύματος μιλούν στο Live News για τον 18χρονο, περιγράφουν εικόνες, σκέψεις αλλά και συναισθήματα και δηλώνουν συγκλονισμένοι με την τραγική είδηση του χαμού του.

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, με αρχές. Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Το μόνο που μάθαμε είναι από καρδιά, αλλά άλλοι λένε αυτό, άλλοι λένε ότι βγήκε να πιει ποτό και έπεσε κάτω », δήλωσε μία φίλη του 18χρονου.

«Δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα», σημείωσε ο θείος του και πρόσθεσε: «Δεν έχουν πει τίποτα, θα περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις».

Τι περιείχαν τα ποτά;

Οι πρόσθετες εξετάσεις θα γίνουν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν το αλκοόλ που σέρβιραν στον 18χρονο ήταν νοθευμένο, όπως φοβούνται οι δικοί του, οι οποίοι ελπίζουν να πέσει φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

«Από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα δωθούν απαντήσεις στο τι προκάλεσε τη βαρύτατη κλινική εικόνα του 18χρονου. Μιλάμε για μια απώλεια συνείδησης και ένα επεισόδιο εμετού, το οποίο απέφραξε την αεροφόρα οδό με αποτέλεμα να μην μπορεί να οξυγονωθεί και να προκληθούν βλάβες ανεπανόρθωτες. Γι’ αυτό οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον επαναφέρουν», εξήγησε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Για να συμβεί κάτι τέτοιο μιλάμε για τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Διαφορετικά πρέπει να ψάξουμε για νόθευση των ποτών, όπου οι ποσότητες μπορεί να είναι πολύ μικρότερες και οι επιπλοκές πολύ βαρύτερες», εξήγησε ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για κάποιο παθολογικό αίτιο».

Οι σπουδές στην Αθήνα και το μεγάλο όνειρο

Ο 18χρονος Θωμάς μεγάλωσε στην Κω. Ήταν λάτρης των παραδοσιακών χορών και το περασμένο καλοκαίρι είχε πιάσει δουλειά σε νυχτερινό κέντρο του νησιού.

« Άδικος θάνατος. Γενικώς δεν έπινε, ούτε σε εμάς», είπε πρώην εργοδότης του.

Με τον χαρακτήρα του έχτιζε φιλίες και με το ήθος του, κέρδιζε τον σεβασμό συναδέλφων, εργοδοτών αλλά και πελατών. «Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, που είχε όνειρα να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα», συμπληρώνει η φίλξη του.

Κανείς ακόμα από τους δικούς του ανθρώπους δεν έχει συνειδητοποιήσει το αναπάντεχο κακό. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας νέος, υγιέστατος άνθρωπος έφυγε από τη ζωη.

Τη νύχτα της τραγωδίας, εκτός από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν στο μπαρ και αστυνομικοί που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις ατόμων που οπλοφορούσαν.

Ο άτυχος νεαρός κατέρρευσε λίγο μετά τις 05:00 το πρωί έξω από το μπαρ και οι γιατροί στο Τζάνειο σταμάτησαν τις προσπάθειες μία ώρα αργότερα.

 «Έπιασε το στήθος του και έπεσε»

Η οικογένεια του 18χρονου είναι συντετριμμένη. Μετά από μια νύχτα διασκέδασης, ο 18χρονος έχασε έτσι ξαφνικά τη ζωή του . Ο πατέρας του μιλώντας στο Tlive, ανέφερε ότι «ήταν μια παρέα 7 ατόμων, είχαν πάρει ένα μπουκάλι βότκα και γλεντούσαν. Και κάποια στιγμή ένιωσε μία αδιαθεσία και έπεσε κάτω. Έπιασε, μου είπαν, το στήθος του και έπεσε».

Οι φίλοι του 18χρονου είπαν στον πατέρα του πως δεν είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο ίδιος τόνισε πως ο γιος του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και ήταν αθλητικός τύπος. «Έπαιζε μπάσκετ, λίγο ποδόσφαιρο και τώρα τελευταία χόρευε».

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη