Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Viral ερωτήσεις για ελληνική ιθαγένεια: «Ποιο ελληνικό τραγούδι κέρδισε στη Eurovision»

Ποια ηθοποιός έπαιζε στο «Η Αλίκη στο Ναυτικό»

Viral έχουν γίνει ερώτησεις από την Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Συγκεκριμένα ένας υποψήφιος ανέβασε πριν 3 μέρες στα social media 2 από τις ερωτήσεις που καλείται να γνωρίζει ενόψει των εξετάσεων που θα δώσει.

Έτσι αρχικά καλείται να επιλέξει σωστά στην ερώτηση «Ποιο ελληνικό τραγούδι από τα παρακάτω πήρε το πρώτο βραβείο στην Eurovision» με επιλογές:

A. Σοφία Βόσσου “Η άνοιξη”

Β. Σάκης Ρουβάς “Shake it”

Γ. Έλενα Παπαρίζου “My number one”

Δ. Τάνια Τσανακλίδου “Τσάρλι Τσάπλιν”

Στη συνέχει πρέπει να προχωρήσει σωστά με την αντιστοίχηση γυναικών ηθοποιών και ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησαν από τη δεκαετία του 60΄.

erotisi.png

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του υποψηφίου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media:

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θεωρείται ότι πέτυχαν στις εξετάσεις, εφόσον συγκεντρώσουν το 70% της μέγιστης συνολικής δυνατής βαθμολογίας, τόσο κατά την εξέταση της γλώσσας, όσο και κατά την εξέταση των υπόλοιπων θεματικών ενοτήτων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πετύχουν ποσοστό 66,66% (40/60 ερωτήσεις) στις ενότητες της γλώσσας και στις άλλες θεματικές ενότητες το 50% (20/40 ερωτήσεις).

Καταρχάς, στις ενότητες της ελληνικής γλώσσας ισχύουν τα εξής:

  • Στην «Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου», οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε 18 ερωτήσεις και να γράψουν ένα σύντομο κείμενο. Η εξέταση αυτή βαθμολογείται με 30 μονάδες.
  • Στην «Κατανόηση Προφορικού Λόγου» οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις και η κάθε σωστή απάντηση δίνει 1,5 μονάδα (σύνολο 15 μονάδες)
  • Στην «Παραγωγή Προφορικού Λόγου» οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται σε 1 εκ των 4 θεμάτων που έχουν επιλεγεί (με εισαγωγικές ερωτήσεις και με δραστηριότητες επικοινωνίας-επίλυσης προβλήματος μέσα από φωτογραφίες), και οι άριστες απαντήσεις δίνουν 15 μονάδες.

Η συνολική μέγιστη βαθμολογία που μπορεί να συγκεντρωθεί κατά την εξέταση της ελληνικής γλώσσας ισοδυναμεί με 60 μονάδες.

Επίσης, οι ερωτήσεις των θεματικών ενοτήτων,εκτός από την Ελληνική Γλώσσα, θα είναι συνολικά 20 όπου κάθε θέμα βαθμολογείται με 2 μονάδες και η συνολική μέγιστη βαθμολογία για όλες τις θεματικές ενότητες ισοδυναμεί με 40 μονάδες:

  • 4 θέματα Γεωγραφίας
  • 4 θέματα Πολιτισμού
  • 6 θέματα Ιστορίας 
  • 6 θέματα Θεσμών του Πολιτεύματος

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι αλλογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, που επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 23:59, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/#login ή μέσω του Gov.gr: https://shorturl.at/di345

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, από το οποίο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών)

Η ταυτοποίηση του αιτούντος πραγματοποιείται αυτόματα, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής»,...
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις
«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει την υπόθεση»
ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις