Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυβέρνηση προς αγρότες: Οι αποκλεισμοί εθνικών οδών δε θα βοηθήσουν στον διάλογο

«Δεν βοηθούν τον διάλογο» απαντούν κυβερνητικές πηγές

Ξεκίνησαν τα μπλόκα οι αγρότες, αποκλείοντας συμβολικά για περίπου 40 λεπτά τον κόμβο της Νίκαιας στον ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λάρισας. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι οι αποκλεισμοί εθνικών οδών δεν βοηθούν στον διάλογο.

Όπως μεταδίδει το onlarissa, αμέσως μετά το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια, όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με δίωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς και απόβαση στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, εκατοντάδες αγρότες έκαναν, πεζή, συμβολικοί κατάληψη στον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ.

Τους αγρότες περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους για περίπου μισή ώρα, αφού γίνουν οι απαραίτητες τροχονομικές ρυθμίσεις για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Αναμένεται η απάντηση της κυβέρνησης στη στάση των αγροτών, ενώ αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών δεν θα βοηθήσουν στον διάλογο, ούτε θα λύσουν τα ζητήματα. Υπογραμμίζουν, επίσης, πως πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε (real fm) ότι η πόρτα του πρωθυπουργού είναι ανοικτή πάντα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι είναι ανοικτή σε συνάντηση με τους αγρότες, ενώ και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε (ΣΚΑΪ 100.3) ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία».

Χανιά: Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στήνοντας μπλόκο στη θέση Μεγάλα Χωράφια της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αγρότες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης, κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα.

Οι αγρότες, που ζητούν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους, ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι υγειονομικοί του Νομού Χανίων την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, με αίτημα τη στήριξη του ΕΣΥ.

Οι αγρότες θα κατευθυνθούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από τα Μεγάλα Χωράφια με μηχανοκίνητη πορεία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους