Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκλεψαν 12 φορές εμπορεύματα από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας στην Αττική

Συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στο προσωπικό

Συμμορία που έκλεβε συστηματικά εμπορεύματα από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., πρωινές ώρες της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας, 25χρονος και 19χρονη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών παιχνιδομηχανών και εργαλείων από καταστήματα στις τρεις αυτές περιοχές, έπειτα από αστυνομική έρευνα, πιστοποιήθηκε η δράση τής εν λόγω εγκληματικής ομάδας, που συστήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2023 και είχε διαρκή μεθοδική δράση.

Στην πράξη, τα μέλη της ομάδας μετέβαιναν κατά τις ώρες λειτουργίας στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και προσποιούνταν τους πελάτες.

Συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο, προκειμένου να μη κινούν υποψίες στο προσωπικό ασφαλείας και ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διαρρύθμιση των εμπορικών καταστημάτων.

Αφού προσέγγιζαν τους χώρους με τα εργαλεία και οι παιχνιδομηχανές, ένας εκ των δύο τοποθετούσε τα επίμαχα προϊόντα στο καλάθι αγοράς και περιπλανούνταν στους χώρους.

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, είτε αφαιρούσαν το περιεχόμενο και το απέκρυπταν στο παιδικό καροτσάκι στην περίπτωση των εργαλείων, είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών που έφεραν σύστημα ασφαλείας με ηχητική δυνατότητα, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, απασχολώντας ο ένας εκ των δύο το προσωπικό, ώστε να διαφύγει ο άλλος με το καροτσάκι, εντός του οποίου είχαν αποκρύψει τα κλοπιμαία.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών 21 εργαλείων και 3 παιχνιδομηχανών σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών.

Σε έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 παιχνιδομηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές, σετ τρυπανιών, το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών και 360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες:

klopes.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ