Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγρότες απέκλεισαν για 4 ώρες τα σύνορα της Νίκης - Μόνο για τα φορτηγά αυτοκίνητα

Ακινητοποιημένα σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων τα φορτηγά - Δεν υπάρχουν ουρές στα σύνορα

Σε τετράωρο αποκλεισμό του Τελωνείου της Νίκης στην Φλώρινα προχώρησαν στις 13.00 το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ΠΕ Φλώρινας. Ο αποκλεισμός αφορά μόνο την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων που κινούνται από και προς την Βόρεια Μακεδονία ενώ για τα υπόλοιπα ΙΧ η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν ουρές φορτηγών στα σύνορα, καθώς από την πλευρά της Ελλάδας η Αστυνομία έχει ακινητοποιήσει τα φορτηγά σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων πριν από τα σύνορα ενώ από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ακινητοποίησή τους σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Από τα σύνορα της Νίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά, με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας, που μεταφέρουν λιγνίτη από τα ορυχεία της Αχλάδας στη Φλώρινα στις τρεις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού που λειτουργεί 15 χλμ από τα σύνορα, στην πολη Μπίτολα.

Αργά χθες το βράδυ το μπλόκο στο Τελωνείο της Νίκης ενισχύθηκε με δεκάδες τρακτέρ σε μια προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση με τον αποκλεισμό των συνόρων.

Δείτε φωτογραφίες και video από το e-ptolemeos.gr:

 

agrotes-teloneio-nikis_1.jpg
agrotes-teloneio-nikis_2.jpg
agrotes-teloneio-nikis_3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί
«Απλώς είπα ότι όποιος ψήφισε τον γάμο ομοφυλοφίλων, καλό θα είναι το Άγιο Πάσχα –για να μην διχάσουμε τους Έλληνες– να μην πάνε στην εκκλησία για...
Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί