Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Ελλάδας από ψηλά - Δείτε το εντυπωσιακό VIDEO

Χαλάρωση και ευεξία μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον

Τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ, όπως είναι ευρέως γνωστά, βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας και αποτελούν σημείο αναφοράς για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση στην Ελλάδα. Ένα φυσικό σπα, μια εμπειρία διαφορετική σε έναν θερμοπόταμο που δε συναντάς συχνά και ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να τα επισκεφθείς. O Θεόφιλος.Μπάμπουλης,ανήρτησε στο κανάλι του στο YouTube ένα εντυπωσιακό βίντεο από drone το οποίο παρουσιάζει την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου από ψηλά.

Τα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας βρίσκονται σε απόσταση 13 χλμ. από την έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την Αριδαία και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία, έκτασης 72 στρεμμάτων.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα, η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από τη φωτιά». Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο Θερμοπόταμος, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες.

Ο θερμοπόταμος δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά.

Το έντονο φυσικό ανάγλυφο κυριαρχεί στην περιοχή και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με γνώμονα τις ελάχιστες δυνατές μεταβολές στη γλυπτική του τοπίου. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων, έχουν δημιουργηθεί ατομικοί λουτήρες, εσωτερικές ομαδικές πισίνες και μία ανοιχτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλάτωμα παράλληλα με το ποτάμι. Περίπατοι, ορειβασία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται χάρη στις γέφυρες και τα μονοπάτια που έχουν διαμορφωθεί και ακολουθούν την τοπογραφία του εδάφους. Κάποια από αυτά καταλήγουν στα σπήλαια που περιβάλλουν τη λουτρόπολη και συνιστούν το πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο της Ελλάδας. 

Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν ένας προορισμό που συνδυάζει αρμονικά δύο από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης: Λαξευμένη από το χρόνο γη και τρεχούμενο νερό που πηγάζει από έξι πηγές και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Σε αυτό το ιαματικό νερό κάνουν μπάνιο οι πάνω από 1.000.000 επισκέπτες που φτάνουν κάθε χρόνο στα Λουτρά Πόζαρ.

Δείτε το υπέροχο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Point Of View GR στο Youtube 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ