Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 76χρονος επιστάτης

Ο 76χρονος εργαζόταν για πάνω από 30 χρόνια στην οικογένεια Καρνέση - Απολύθηκε πριν λίγο καιρό, για άγνωστους ακόμη λόγους

Τον θάνατο σκόρπισε στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση ο 76χρονος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Ο δράστης και αυτόχειρας μετέβη σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα, μπήκε στο κτίριο με μία καραμπίνα και σκότωσε τη Μαρία Καρνέση, ιδιοκτήτρια της εταιρείας, τον σύζυγο της αδερφής της, Αντώνη Βλασσάκη και έναν καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη.

Σύμφωνα με το Mega, ο δράστης εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της εφοπλιστικής οικογένειας στο Τραγονήσι και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη.

dd24b5ed08f04abaa405b5104b6b8a4b.jpeg

"Πάνω από 30 χρόνια, 35 - 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, πρόσεχε το πλήρωμα που κάνει δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή. Μονίμως ήταν εδώ" δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο Νικόλαος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

"Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν πολύ καλός με τα αφεντικά, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τουςπρόσθεσε.

Ο 76χρονος φαίνεται πως ήταν άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης για την εφοπλιστική οικογένεια για την οποία δούλευε πάνω από 30 χρόνια, με τον πρόεδρο στο Μαρμάρι να μιλά για έναν άνθρωπο φιλήσυχο που ποτέ δεν έφερνε αντιρρήσεις και αγόγγυστα εκτελούσε τις δουλειές. Όπως λέει, τελευταία φορά που τον είδε στο νησί ήταν πριν από έναν μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν αρκετό καιρό ο 76χρονος απολύθηκε, με εργαζόμενους και αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού να λένε πως ο Αιγύπτιος φώναζε σε όλους να φύγουν από μπροστά του και πως στόχος του ήταν μόνο τα αφεντικά.

"Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένειά του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο" είπε φίλος του.

O δράστης είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980, με όλους τους συγγενείς του να βρίσκονται στην Αίγυπτο.

"Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε" συνέχισε το εν λόγω φιλικό πρόσωπο.

Ο άγριος καβγάς λίγο πριν το μακελειό

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί, ο 76χρονος μπήκε στη ναυτιλιακή και πήγε αμέσως στο γραφείο της ιδιοκτήτριας, Μαρίας Καρνέση. Οι δυο τους τσακώθηκαν έντονα και εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο της, λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει.

Κατά τις ίδιες πηγές, τότε ο δράστης κατεβαίνει στο πάρκινγκ, παίρνει τον σάκο που είχε τα όπλα, ανεβαίνει ξανά επάνω, κλωτσάει την πόρτα, μπαίνει στο γραφείο και πυροβολεί την Καρνέση στο χέρι. Η γυναίκα βρίσκει καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδερφής της που ηταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο 76χρονος όμως ανοίγει εκ νέου πυρ, πυροβολώντας τον γαμπρό της Καρνέση με την καραμπίνα.

Εκείνη τη στιγμή, παρεμβαίνει ο πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος της εταιρείας, επιχειρώντας να τον αφοπλίσει, αλλά δέχεται και αυτός θανάσιμα πυρά. Στη συνέχεια, ο Αιγύπτιος πυροβολεί με το κυνηγετικό όπλο την ιδιοκτήτρια της εταιρείας στο κεφάλι.

Αφού σκότωσε τους τρεις, αναζητούσε την αδερφή της ιδιοκτήτριας, τη Δέσποινα Καρνέση που ήταν στον δεύτερο όροφο. Όταν εισέβαλλαν οι αστυνομικοί στο κτίριο, ο δράστης ακόμη την αναζητούσε και μετά πήγε στο υπόγειο όπου αυτοκτόνησε.

 Αιγύπτιος φαίνεται να είχε απολυθεί από την ναυτιλιακή εταιρεία πριν από έναν χρόνο και είχε προσληφθεί από την εταιρεία του Σπύρου Καρνέση.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση είχαν στραφεί νομικά κατά του αδερφού τους, Σπύρου, λόγω οικονομικών διαφορών.

Να σημειωθεί ότι ο 76χρονος είχε βαφτιστεί χριστιανός από τον εφοπλιστή πριν από πολλά χρόνια. Οι αδερφές και ο γαμπρός του Καρnέση, τον θεωρούσαν άνθρωπο του εφοπλιστή. Σήμερα του είπαν να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας.

Πηγή: thetoc.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ