Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: Επιμένουν οι αγρότες - Απέκλεισαν συμβολικά την ΠΑΘΕ στον Πλατύκαμπο

Κινητοποιήσεις και στο μπλόκο της Αταλάντης

Τις προθέσεις τους για την από εδώ και στο εξής στάση τους σε ότι αφορά την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων θα καταγράψουν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου με την σύσκεψη που κάνουν εκεί και στα υπόλοιπα θεσσαλικά μπλόκα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, αύριο, Πέμπτη, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας, καθώς θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι απ’ όλα τα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου.

Στο μεταξύ και πριν την σύσκεψη «κατέλαβαν» την ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου αποκλείοντάς την συμβολικά πεζοί και με τρακτέρ για λίγη ώρα.

“Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε”

Ο αγρότης Βαγγέλης Παπαγιαννούλης ενημέρωσε τους αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου τι ακριβώς ειπώθηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

“Το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό” τόνισε ο αγρότης Γιάννης Κουτσούκης προσθέτοντας: “Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε”.

Την αποχώρησή τους από το μπλόκο Πλατυκάμπου γνωστοποίησαν νωρίτερα οι αγρότες «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων», μέσα από ανακοίνωση και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ένα 24ωρο αφότου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης, μίλησε για το νέο ραντεβού για τις καταστροφές από τον Daniel για το οποίο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έκλεισαν την εθνική οδό και άναψαν φωτιές, οι αγρότες που συγκροτούν το μπλόκο στην Σκάλα Αταλάντης.

Από τις 16:00’ η εθνική έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και ο ουρανός να γεμίζει μαύρους καπνούς.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

Όπως επισημαίνουν τα λάθη στην ΚΑΠ, τους αφήνει χωρίς ρευστότητα σε μια περίοδο που θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη νέα παραγωγή, ενώ στα ύψη παραμένει το κόστος της. Ειδικά στο θέμα του πετρελαίου τα 82 εκατομμύρια είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους πραγματικούς παραγωγούς, ποσό που θα δοθεί και σε δόσεις αφού μόλις το Μάρτιο θα δοθούν τα μισά ως προκαταβολή.

Γενικά, όπως τονίζουν, αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

Με πληροφορίες από: onlarissa.gr και lamiareport.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο