Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκστρατεία αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - Μπαίνουν πούλμαν από Βόρεια Ελλάδα

Στοίχημα να κατέβει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ έξω από τη Βουλή

Στην κορύφωση των προετοιμασιών τους εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου την Τρίτη (20/2) στην Αθήνα βρίσκονται οι αγρότες που... ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για απόβαση στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεγάλο στοίχημα είναι να φτάσει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ έξω από τη Βουλή, ωστόσο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το νούμερο με ακρίβεια.

Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Μάλιστα, οι αγρότες φέρονται να έχουν ήδη συγκεντρώσει περίπου 40 τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και του Ε65, ενώ αρκετά δυναμικά αναμένεται να συμμετέχουν και οι αγρότες από τις περιοχές του Αλμυρού, και της Αταλάντης.

Πάντως, την ίδια ώρα, οι συντονιστικές επιτροπές βρίσκονται σε διαρκή προετοιμασία και προκειμένου ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων να φτάσει στο τριψήφιο νούμερο, έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα και στους αγρότες της Αττικής.

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. Υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Με λεωφορεία και ΙΧ από τη βόρεια Ελλάδα

Ένα μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τους αγρότες της βόρειας Ελλάδας, καθώς η απόσταση, το πολύωρο ταξίδι και το κόστος αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. Ωστόσο, ήδη από αρκετές περιοχές ετοιμάζουν εκδρομές.

Συγκεκριμένα, με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Τρίτης οι αγρότες των Σερρών, όπως αποφάσισε το Σάββατο το συντονιστικό τους όργανο. Οι Σερραίοι αγρότες σήμερα προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για μισή ώρα στο ύψος του Στρυμονικού όπου παραμένουν τα τρακτέρ τους.

«Η απόφαση των αγροτών του Πανσερραϊκού Αγροτικού συλλόγου είναι η συμμετοχή μας στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα όπου θα μεταβούμε με λεωφορεία και αυτοκίνητα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Τι απαντούν από την κυβέρνηση

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι οι «πόρτες του διαλόγου» παραμένουν ανοιχτές, καθώς μπορεί οι προτάσεις του πρωθυπουργού να μην ικανοποίησαν όλους τους αγρότες σε όλα τα αιτήματα, όμως, ήδη σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και φέτος, καθώς και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι έχει φτάσει στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της και οι παρεμβάσεις της για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου απαντούν σε πολλά προβλήματα. «Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε», είπε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Είπε, σχετικά: «Κάθε δικαίωμα όλοι οι πολίτες να διαδηλώνουν όπως προβλέπει ο νόμος. Καθήκον της κυβέρνησης να σέβεται το δικαίωμα αλλά και να εφαρμόζει το νόμο για να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πολιτών. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εμείς θέλουμε να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε εκτροχιασμό».

Πηγή cnn.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους